Η Τσεχία κατέγραψε χθες 10.273 νέα κρούσματα κορωνοϊού καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη με μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις νέων κρουσμάτων στην Ευρώπη, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Υγείας.

Ο αριθμός αυτός είναι ο έβδομος υψηλότερος ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων στη χώρα αυτή των 10,7 εκατομμυρίων κατοίκων. Ο αριθμός νέων κρουσμάτων έχει ξεπεράσει τα 10.000 από τα μέσα Οκτωβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την περασμένη εβδομάδα ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων ήταν κατά μέσο όρο πάνω από 12.000.

Η χώρα σημειώνει τον ταχύτερο ρυθμό μόλυνσης πανευρωπαϊκά τις τελευταίες δύο εβδομάδες, σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Πρόληψη και τον Έλεγχο των Ασθενειών με 1.324 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους να έχουν καταγραφεί τη συγκεκριμένη περίοδο.

Σήμερα το Υπουργείο Υγείας ανέφερε 164 νέους θανάτους από Covid-19, συμπεριλαμβανομένων 75 από χθες και αναθεωρήσεων των προηγούμενων ημερών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συνολικός αριθμός νεκρών είναι 2.365 και έχει σχεδόν διπλασιαστεί από τις 13 Οκτωβρίου.

Με τα νοσοκομεία να είναι κορεσμένα, η κυβέρνηση πρόκειται να επιβάλει νυχτερινή απαγόρευση από τις 9 μ.μ. και να περιορίσει από αύριο τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων καθώς αυστηροποιεί τα μέτρα αντιμετώπισης της εξάπλωσης του ιού.

Έχει ήδη κλείσει μπαρ, εστιατόρια, τα περισσότερα καταστήματα, θέατρα και αθλητικούς χώρους και γυμναστήρια.

O υπουργός Υγείας Ρομάν Πριμούλα δήλωσε ότι η διάρκεια των αυξημένων περιοριστικών μέτρων θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη των νέων κρουσμάτων.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της χώρας Αντρέι Μπάμπις θα ζητήσει από το κοινοβούλιο την παράταση, κατά έναν μήνα, του καθεστώτος των εκτάκτων εξουσιών, που λήγει στις 3 Νοεμβρίου.

Συνολικά η Τσεχία έχει καταγράψει 268.379 κρούσματα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης