Η Τσεχία επεσήμανε ότι θα αρχίσει να κατασκευάζει νοσοκομεία εκστρατείας για τους ασθενείς με κορωνοϊό σήμερα, ημέρα κατά την οποία ανακοίνωσε 9.544 νέα κρούσματα Covid-19, ημερήσιο αριθμό ρεκόρ από τον Μάρτιο, όταν η πανδημία έπληξε τη χώρα.

Ο Τσέχος υπουργός Εσωτερικών Γιαν Χάματσεκ δήλωσε στο πρακτορείο CTK ότι ο στρατός θα αρχίσει το Σάββατο να κατασκευάζει έναν χώρο χωρητικότητας 500 κλινών σε ένα λούνα παρκ στην Πράγα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αριθμός των συνολικών κρουσμάτων κορωνοϊού στην Τσεχία έχει σχεδόν διπλασιαστεί μέσα στον Οκτώβριο και ανέρχεται πλέον σε 139.290, με τη χώρα των 10,7 εκατομμυρίων κατοίκων να είναι αντιμέτωπη με μία από τις μεγαλύτερες αυξήσεις των μολύνσεων παγκοσμίως.

Ο πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι είναι απαραίτητο να αρχίσει η ανέγερση επιπλέον χώρων για την περίθαλψη ασθενών με κορωνοϊό.

«Δεν έχουμε χρόνο, οι προβλέψεις δεν είναι καλές. Οι αριθμοί αυτοί είναι καταστροφικοί» σχολίασε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αριθμός των νοσηλευόμενων που προσβλήθηκαν από κορωνοϊό αυξήθηκε κατά 161% τον Οκτώβριο και έφτασε τις 2.678, εκ των οποίων 518 βρίσκονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Ο αριθμός των θανάτων από κορωνοϊό έφτασε τους 1.172, σημειώνοντας άνοδο 75% αυτό τον μήνα.

Η ραγδαία άνοδος των κρουσμάτων έχει φέρει τα νοσοκομεία στα όριά τους, αναγκάζοντάς τα να μετατρέπουν τις κοινές πτέρυγες σε πτέρυγες Covid-19 και να ακυρώνουν προγραμματισμένες επεμβάσεις.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης