Τα μέλη του κοινοβουλίου της Τσεχίας ενέκριναν την Παρασκευή την αύξηση του αριθμού των στρατιωτών που αναπτύσσονται στις αποστολές της ΕΕ και του NATO στο εξωτερικό, όμως η εφαρμογή του σχεδίου ενδέχεται να αποτραπεί, εξαιτίας της αντίθεσης των κομμουνιστών.

Το τσεχικό κοινοβούλιο αποφάσισε να αυξηθεί ο αριθμός των τσέχων στρατιωτικών που είναι ανεπτυγμένοι σε αποστολές στο εξωτερικό από 806 σήμερα σε 1.081 εντός του 2018, 1.191 το 2019 και 1.096 το 2020, κυρίως στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στο Μαλί και στα κράτη της Βαλτικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα συνεχίσουμε να επιχειρούμε στις χώρες όπου βρισκόμαστε και θα αυξήσουμε την παρουσία μας σε ορισμένες αποστολές, όπως και άλλες χώρες», διευκρίνισε η υπουργός Άμυνας της Τσεχίας, η Κάρλα Σλέχτοβα, σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε μέσω του ιστοτόπου του υπουργείου.

Όμως η εφαρμογή του συγκεκριμένου σχεδίου ενδέχεται να μπει στο συρτάρι εξαιτίας της εναντίωσης σε αυτό από πλευράς του Κομμουνιστικού Κόμματος Βοημίας και Μοραβίας (Komunistická strana Čech a Moravy KSČM), το οποίο τάσσεται κατά του NATO και ενδέχεται να υποστηρίξει άτυπα την εισερχόμενη κυβέρνηση μειοψηφίας του δισεκατομμυριούχου Αντρέι Μπάμπις.

Ο Μπάμπις, ηγέτης του λαϊκιστικού κινήματος ANO, αναμένεται να ονομαστεί πρωθυπουργός την 6η Ιουνίου και οδεύει να σχηματίσει μια κυβέρνηση συνασπισμού με τους σοσιαλδημοκράτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης