Τσεχία: Αυξάνονται τα κρούσματα εν όψει καλοκαιρινών διακοπών

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 27 Ιουνίου 2020, 12:12
Τσεχία: Αυξάνονται τα κρούσματα εν όψει καλοκαιρινών διακοπών

Οι αρχές της Τσεχικής Δημοκρατίας ανακοίνωσαν 168 νέα κρούσματα κορωνοϊού, τη μεγαλύτερη αύξηση σε μία ημέρα των περιπτώσεων SARS-CoV-2 από τις αρχές του Απριλίου, ενώ αρχίζει η δίμηνη περίοδος καλοκαιρινών διακοπών στη χώρα.

Επίσης χθες ήταν η τέταρτη ημέρα από τις τελευταίες δέκα μέρες κατά την οποία αυξήθηκαν μέσα σε μια μέρα τα κρούσματα, ξεπερνώντας τα 100. Την τελευταία εβδομάδα, η ανατολική περιοχή Καρβινά είναι με διαφορά η περισσότερο πληγείσα από την αύξηση των κρουσμάτων νέου κορωνοϊού, σύμφωνα με τον ιστότοπο του υπουργείου υγείας.

Επίσης, χθες, ήταν η τελευταία σχολική ημέρα για τους περισσότερους μαθητές και σπουδαστές και οι οικογένειές τους ετοιμάζονται για τις καλοκαιρινές διακοπές. Πολλοί Τσέχοι θα προτιμήσουν τον εσωτερικό τουρισμό παρά στο εξωτερικό λόγω των ανησυχιών που υπάρχουν για τον νέο ιό και τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Η κυβέρνηση χαλάρωσε σταδιακά τους περισσότερους περιορισμούς στις επιχειρήσεις, εκτός από τη χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους και τους περιορισμούς στις ώρες που λειτουργούν οι παμπ και τις μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Η τσεχική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι στο μέλλον θα επικεντρωθεί σε τοπικές καραντίνες, στην ιχνηλάτηση και στα μέτρα για την υποβολή σε διαγνωστικά τεστ παρά στην επιβολή lockdown σε εθνικό επίπεδο.

Την περασμένη Δευτέρα επιτράπηκαν οι δημόσιες συναθροίσεις έως 1.000 ανθρώπων από 500 που ήταν το προηγούμενο όριο. Πράσινο φως δόθηκε και στις εμπορικές εκθέσεις. Επίσης δόθηκε άδεια να επαναλειτουργήσουν οι πισίνες, οι ζωολογικοί κήποι, τα μουσεία και τα κάστρα χωρίς να υπάρχουν πλέον περιορισμοί στον αριθμό επισκεπτών.

Ως σήμερα το πρωί, η χώρα των 10,7 εκατομμυρίων κατοίκων είχε καταγράψει συνολικά 11.038 κρούσματα κορωνοϊού και 349 θανάτους από Covid-19, την νόσο που προκαλεί ο ιός αυτός.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 27 Ιουνίου 2020, 12:12