Επίθεση με πιστόλι-ρέπλικα δέχτηκε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Τσεχίας, την ώρα που πραγματοποιούσε τα εγκαίνια νεόδμητης γέφυρας στο βόρειο τμήμα της ευρωπαϊκής χώρας.

Το περιστατικό στην πόλη Κράσταβα καταγράφηκε από ερασιτεχνική κάμερα όπου φαίνεται ξεκάθαρα ένας νεαρός να σημαδεύει με ψεύτικο όπλο τον Vaclav Klaus και να κάνει ότι τον πυροβολεί, μπροστά στα έκπληκτα μάτια τόσο του ίδιου όσο και των ανδρών της προσωπικής του ασφάλειας. Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του νεαρού, στην κατοχή του οποίου εντοπίστηκε και κατασχέθηκε και ένα σπρέι πιπεριού. Όπως μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, πρόκειται για έναν 26χρονο, θιασώτη του Κομμουνισμού, ο οποίος ισχυρίστηκε στις πρώτες του δηλώσεις ότι πραγματοποίησε την επίθεση καθώς η κυβέρνηση παραμένει κωφή απέναντι στα αιτήματα των απλών πολιτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 71χρονος πολιτικός, γνωστός για τον ευρωσκεπτικισμό του, όπως ήταν φυσικό τα… «έψαλε» ένα χεράκι στους σωματοφύλακές του για το γεγονός ότι δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν το δυσάρεστο γεγονός.

«Είσαστε άχρηστοι», φέρεται να είπε οργισμένος, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Nova Tv, ωστόσο φαίνεται πως στη συνέχεια επιχείρησε να υποβαθμίσει το γεγονός, τονίζοντας σε παρευρισκόμενους ότι όλα έγιναν πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα να μην προλάβει να αισθανθεί φόβο.

Διεθνείς αναλυτές εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη ενέργεια συνδέεται άμεσα με την ολοένα αυξανόμενη λαϊκή δυσαρέσκεια προς το πρόσωπο του 71χρονου πολιτικού για την κατάσταση της τσεχικής οικονομίας. Ο Vaclav Klaus έχει επανειλημμένα υποστηρίξει την ανάγκη υιοθέτησης μιας πιο σκληρής στάσης της Ευρωζώνης απέναντι στα «προβληματικά» κράτη-μέλη, ενώ δεν έχει διστάσει να χαρακτηρίσει «νίκη του ευρώ» πιθανή έξοδο της Ελλάδος από αυτό. Είναι πρόεδρος της χώρας από το 2003 και διετέλεσε και πρωθυπουργός τη δεκαετία του ’90.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το video…

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης