Τσεχία: Νέα αύξηση κρουσμάτων καθώς χαλαρώνουν οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν λόγω κορωνοϊού

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020, 14:08
Τσεχία: Νέα αύξηση κρουσμάτων καθώς χαλαρώνουν οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν λόγω κορωνοϊού

Η Τσεχία κατέγραψε 127 κρούσματα κορωνοϊού χθες, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές της χώρας, ο υψηλότερος ημερήσιος αριθμός μέσα σε δύο μήνες, καθώς η χώρα προχωρά σε χαλάρωση των περιορισμών για τις επιχειρήσεις και τη δημόσια ζωή.

Έως σήμερα το πρωί, η χώρα των 10,7 εκατ. κατοίκων είχε 10.780 κρούσματα του Covid-19. Μέχρι στιγμής, 7.592 έχουν ιαθεί, 2.844 παραμένουν ενεργά κρούσματα και 344 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Η τσεχική κυβέρνηση έσπευσε να κλείσει σχολεία, σύνορα και επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου στα μέσα Μαρτίου, πριν καταγραφούν θάνατοι λόγω του κορωνοϊού.

Σταδιακά προχώρησε σε άρση των περισσότερων περιορισμών στις επιχειρήσεις, εκτός από την υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους, όρια στο ωράριο λειτουργίας των παμπ και στην πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων με πολύ μεγάλο αριθμό θεατών και έχει ανακοινώσει ότι από εδώ και πέρα θα επικεντρωθεί σε τοπικά περιοριστικά μέτρα, στην ιχνηλάτηση και σε τεστ αντί για πανεθνικό lockdown.

Από αυτή την εβδομάδα, επιτρέπεται η συνάθροιση έως 1.000 ατόμων, συγκριτικά με 500 που ήταν ο προηγούμενος περιορισμός. Έχει δοθεί επίσης το «πράσινο φως» σε εμπορικές εκθέσεις με έως 5.000 άτομα. Πισίνες, ζωολογικοί κήποι, μουσεία, κάστρα και πύργοι μπορούν και πάλι να λειτουργήσουν κανονικά, καθώς καταργήθηκαν οι περιορισμοί για τον αριθμό των επισκεπτών.

Ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων για τη χθεσινή ημέρα είναι ο υψηλότερος από τις 21 Απριλίου, όταν η Τσεχία κατέγραψε 133 νέα περιστατικά. Τα κρούσματα των τελευταίων ημερών επικεντρώνονται στη βορειοανατολική περιοχή της Οστράβα, καθώς και στην πρωτεύουσα Πράγα και τα περίχωρά της.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020, 14:17