Η κυβέρνηση της Τσεχίας περιορίζει την ελεύθερη μετακίνηση όλων των πολιτών της χώρας για διάστημα 8 ημερών σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού.

Στο διάστημα αυτό οι Τσέχοι θα μπορούν να μετακινούνται μόνο για να πάνε στη δουλειά τους, να κάνουν ψώνια, να επισκέπτονται μέλη της οικογένειάς τους ή τον γιατρό, να φροντίζουν τα κατοικίδιά τους, να αγοράζουν βενζίνη ή να κάνουν βόλτες στο ύπαιθρο, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα μέτρα αυτά έχουν στόχο να περιορίσουν την ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών και να αποτρέψουν την εξάπλωση του ιού» σχολίασε ο Μπάμπις στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σε λίγους δημοσιογράφους εξαιτίας της επιδημίας Covid-19.

Οι περιορισμοί θα παραμείνουν σε ισχύ ως τις 24 Μαρτίου στις 6 το πρωί στη χώρα αυτή των 10,7 εκατομμυρίων κατοίκων, όπου μέχρι χθες, Κυριακή, το βράδυ είχαν καταγραφεί 293 κρούσματα του κορωνοϊού.

Ο Τσέχος πρωθυπουργός κάλεσε επίσης τους εργοδότες να επιτρέψουν στους υπαλλήλους τους να εργάζονται από το σπίτι και όλους τους Τσέχους να τηρούν απόσταση δύο μέτρων μεταξύ τους, αλλά και να χρησιμοποιούν κυρίως τραπεζικές κάρτες και όχι μετρητά στις συναλλαγές τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση της Τσεχίας πρώτα αποφάσισε να κλείσει τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τα θέατρα και τους κινηματογράφους και στη συνέχεια τα περισσότερα καταστήματα, τα εστιατόρια και τα μπαρ.

Επίσης η Τσεχία έχει κλείσει τα σύνορά της τόσο για τους αλλοδαπούς όσο και για τους Τσέχους που θέλουν να μεταβούν στο εξωτερικό.

Ο υπουργός Υγείας της χώρας Άνταμ Βόιτετς εκτίμησε το Σάββατο ότι οι υγειονομικές υπηρεσίες της Τσεχίας αντιμετωπίζουν έλλειψη τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου προστατευτικών μασκών.

Ο πρωθυπουργός Μπάμπις έγραψε στο Twitter ότι κυβερνητικό αεροσκάφος αναμένεται να φέρει στη χώρα την Τετάρτη 100.000 γρήγορα τεστ για τον ιό SARS-CoV-2 από την Κίνα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης