Η πετρελαϊκή εταιρεία BP ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε την έγχυση τσιμέντου στην εξέδρα άντλησης πετρελαίου «Μακόντο» στον Κόλπο του Μεξικού, προκειμένου να σταματήσει πλήρως η διαρροή. 

«Ο στόχος της διαδικασίας, είναι να βοηθήσουμε με την στρατηγική την παύση και την απομόνωση της πετρελαιοπηγής. Αυτή η διαδικασία θα αποτελέσει συμπλήρωμα στην τρέχουσα επιχείρηση για την ανακούφιση της πετρελαιοπηγής», ανέφερε ανακοίνωση της πετρελαϊκής εταιρείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
«Η BP ξεκίνησε σήμερα στις 17:15 ώρα Ελλάδας την έγχυση τσιμέντου στο πλαίσιο της επιχείρησης “στατική παύση” στοχεύοντας στο κλείσιμο της δεξαμενής από όπου έχουν διαρρεύσει περίπου 780 εκατομμύρια λίτρα κατά την διάρκεια σχεδόν εκατό ημερών», προσθέτει η ανακοίνωση.

Η αμερικανική διοίκηση έδωσε χθες Τετάρτη το ‘πράσινο φως’ για αυτήν την επιχείρηση.

Εν τω μεταξύ, η «Τransocean», η μεγαλύτερη εταιρεία στην παράκτια γεώτρηση πετρελαίου παγκοσμίως, βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με σχεδόν 250 μηνύσεις, οι οποίες υποβλήθηκαν, εξαιτίας των ζημιών που έχει προκαλέσει η διαρροή πετρελαίου από την πλατφόρμα άντληση «Μακόντο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
«Αυτές οι μηνύσεις σχετίζονται με το περιστατικό της πλατφόρμας άντλησης πετρελαίου Μακόντο», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Transocean.
Διαβάστε επίσης:

«Δεν του οφείλουμε καμία συγγνώμη», Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2010, 22:59

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης