Μπαράζ αποκαλύψεων έρχεται στο φως στην Τουρκία σχετικά με παράγοντες και υπαλλήλους του κόμματος του Ταγίπ Ερντογάν και τις παράνομες δραστηριότητές τους. Οι αποκαλύψεις φέρνουν στο προσκήνιο ναρκωτικά, δημόσιο χρήμα και δοσοληψίες, με αρκετούς να κάνουν λόγο για «κομματικές συμμορίες».

Ένας υπάλληλος του κυβερνώντος κόμματος του Ερντογάν, ο Kürşat Ayvatoğlu, έχει απασχολήσει την επικαιρότητα με την πολυτελή ζωή που φαίνεται να κάνει, με ακριβά αμάξια και σάουνες, και γενικά με έναν τρόπο ζωής που δεν φαίνεται να ταιριάζει οικονομικά στη θέση του, καθώς δεν πρόκειται για υψηλό στέλεχος αλλά μεσαίο έμμισθο υπάλληλο που εργάζεται πάντως στα κεντρικά του κόμματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπάλληλος αυτός εμφανίζεται σε διάφορες φωτογραφίες και κατηγορείται για σειρά ενεργειών, ωστόσο ο ίδιος αρνείται τα πάντα, προχωρώντας μάλιστα σε κάποιες δηλώσεις που έκαναν αίσθηση. Σε μία φωτογραφία που έχει κυκλοφορήσει, φαίνεται να «σνιφάρει» κάτι με τη μύτη του, ενώ βρίσκεται μέσα σε αυτοκίνητο. Ο Kürşat Ayvatoğlu διαβεβαιώνει πως δεν πρόκειται για κοκαΐνη ή κάποιο άλλο ναρκωτικό, αλλά για… λουκουμόσκονη.

Μάλιστα, όπως μεταδίδεται σε τουρκικά ΜΜΕ, η αστυνομία απελευθέρωσε τον Ayvatoğlu με εγγύηση όταν είπε στον εισαγγελέα ότι δεν εισέπνευσε κοκαΐνη. Το Αστυνομικό Τμήμα της Άγκυρας είχε ανακοινώσει την Παρασκευή ότι ο Kürşat Ayvatoğlu, υπάλληλος έρευνας και ανάπτυξης στα κεντρικά γραφεία του AKP στην Άγκυρα, συνελήφθη και πως ξεκίνησε έρευνα για το θέμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπάλληλος αυτός του κόμματος έχει εμφανιστεί σε φωτογραφίες μαζί με υψηλά στελέχη του πολιτικού χώρου, όπως με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, με αποτέλεσμα να προκύψουν αντιδράσεις.

Ο υπουργός, πάντως, δήλωσε πως το ζήτημα με την κοκαΐνη δεν είναι ένα πολιτικό, και πως πολιτικοποιείται αναίτια. Ως απάντηση, ένας δημοσιογράφος και ανεξάρτητος βουλευτής της αντιπολίτευσης της χώρας, αποκάλυψε ένα ακόμα περιστατικό μέσω φωτογραφιών που δείχνουν πακέτα με χρήματα που ανήκουν στον ανιψιό βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος, ο οποίος είναι και σύμβουλος.

Επίσης, αποκαλύφθηκε υπόθεση παράνομης πώλησης ακινήτων του δημοσίου με ψεύτικα πιστοποιητικά. Μάλιστα, ο δημοσιογράφος που έκανε την αποκάλυψη αναφέρει πως έχει στοιχεία για περισσότερα σκάνδαλα και πως θα τα βγάλει στη φόρα στο μέλλον. Στο ίδιο ύφος, αναλυτές στην Τουρκία «βλέπουν» την πυροδότηση ενός «πολέμου» αποκαλύψεων, με τη δημοσιοποίηση φαινομένων διαφθοράς, ρουσφετιών και δοσοληψιών που σχετίζονται με το κόμμα του Ταγίπ Ερντογάν. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης