Τζ. Κόντε: Η δίκη για τον φόνο του φοιτητή Τζ. Ρεγκένι θα φτάσει στην αλήθεια, «που αναμένεται ότι θα σοκάρει»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2020, 11:31
Τζ. Κόντε: Η δίκη για τον φόνο του φοιτητή Τζ. Ρεγκένι θα φτάσει στην αλήθεια, «που αναμένεται ότι θα σοκάρει»

Η δίκη για την εξαφάνιση και τον φόνο του φοιτητή Τζούλιο Ρεγκένι, το 2016 στο Κάιρο, είναι «ένα εργαλείο για να φτάσουμε στην αλήθεια, που αναμένεται ότι θα σοκάρει», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα.

Ιταλοί εισαγγελείς ανακοίνωσαν την Πέμπτη πως σχεδιάζουν να απαγγείλουν κατηγορίες σε βάρος τεσσάρων ανώτερων στελεχών των υπηρεσιών ασφαλείας της Αιγύπτου για τον φερόμενο ρόλο τους στην υπόθεση του 28χρονου μεταπτυχιακού φοιτητή του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, ο οποίος εξαφανίστηκε τον Ιανουάριο 2016 στο Κάιρο.

«Η ιστορία αυτή μας κάνει να θλιβόμαστε, όμως τώρα θα αρχίσει μια δίκη από τις δικαστικές αρχές μας... Μια αληθινή, σοβαρή και αξιόπιστη δίκη. Η δίκη αυτή είναι το εργαλείο για να φτάσουμε στην αλήθεια, η οποία δυστυχώς αναμένεται ότι θα σοκάρει» δήλωσε ο Τζουζέπε Κόντε στην εφημερίδα La Stampa.

Ερωτηθείς αν η Ιταλία θα εξετάσει το ενδεχόμενο να αποσύρει τον πρέσβη της από το Κάιρο, όπως έχουν ζητήσει επανειλημμένα οι γονείς του Ρεγκένι, ο Κόντε απάντησε πως η δίκη είναι πιο σημαντική από την αποχώρηση του πρέσβη.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2020, 11:39