Στέλεχος των τζιχαντιστών, που πρόσκειται στον ριζοσπάστη ισλαμιστή ιεροκήρυκα του Μάλι, Αμαντού Κούφα, ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για την επίθεση που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στο ξενοδοχείο Byblos στην πόλη Σεβαρέ, στην περιοχή του Μόπτι, στο κεντρικό Μάλι.

«Το χέρι του Θεού οδήγησε τους μουτζαχεντίν στη Σεβαρέ κατά των εχθρών του Ισλάμ. Δεκαπέντε “άπιστοι” και οι συνεργοί τους σκοτώθηκαν» δήλωσε το στέλεχος των τζιχαντιστών, ο Σουλεϊμάν Μοχάμεντ Κένεν, σε σύντομη τηλεφωνική συνομιλία που είχε με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου στην Μπαμάκο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο επίσημος απολογισμός για την επίθεση αυτή, που έγινε στις 7 Αυγούστου στο ξενοδοχείο Byblos της Σεβαρέ, είναι 13 νεκροί: τέσσερις στρατιωτικοί, πέντε εργαζόμενοι σε εταιρείες που έχουν σύμβαση με την Αποστολή του ΟΗΕ στο Μάλι (MINUSMA) και τέσσερις δράστες της επίθεσης.

Σύμφωνα με τον Σουλεϊμάν Μοχάμεντ Κένεν, «ο σεΐχης Αμαντού Κούφα έδωσε τις ευλογίες του για την επίθεση».

«Το χέρι του Θεού επέτρεψε στους μουτζαχεντίν» να σκοτώσουν τρεις στρατιωτικούς στην περιοχή του Μόπτι, πρόσθεσε και δεσμεύτηκε για «νέες επιθέσεις κατά των εχθρών του Ισλάμ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βράδυ της Δευτέρας η κυβέρνηση του Μάλι ανακοίνωσε ότι τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν στη ζώνη του Τενένκου, που βρίσκεται, όπως και η Σεβαρέ, στην περιοχή του Μόπτι.

Το όχημά τους ανατινάχτηκε «από έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό κοντά στην περιοχή του Ντιάμποζο, στο Τενένκου», διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης