Σε νέο βίντεο αγριότητας, που δημοσιοποιήθηκε από την οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους, τρεις άνδρες μπροστά από ένα τζαμί της Μοσούλης έχουν περικυκλώσει Κούρδο μαχητή που φοράει πορτοκαλί στολή (αλά Γκουαντάναμο) και τον αποκεφαλίζουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εν λόγω βίντεο συνιστά προειδοποίηση των τζιχαντιστών προς την αυτόνομη περιφέρεια του Κουρδιστάν, προκειμένου να σταματήσει τη συνεργασία του με τις ΗΠΑ, όπως έγινε γνωστό από το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστοτόπων SITE.

«Μην αφήνετε την Αμερική να επεμβαίνει στην περιφέρειά μας. Οι ψυχές μας βρίσκονται στα χέρια σας (…) Οποιοδήποτε λάθος ή απερισκεψία από την πλευρά σας θα οδηγήσει στην απώλεια της ζωής μας» λέει ένας από τους κρατουμένους, σύμφωνα με το SITE.

Η νέα θηριωδία έρχεται σε συνέχεια του βίντεο αποκεφαλισμού του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ, αλλά και του νεότερου με την εκτέλεση 250 Σύρων στρατιωτών, οι οποίοι κρατούνταν αιχμάλωτοι από όταν οι τζιχαντιστές κατέλαβαν την αεροπορική βάση της Τάμπκα, στη βόρεια Συρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Εικονικοί πνιγμοί

Τουλάχιστον τέσσερις όμηροι που κρατούνται αιχμάλωτοι από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, την ακραία ισλαμιστική οργάνωση που εκτέλεσε δι’ αποκεφαλισμού τον Αμερικανό δημοσιογράφο, υποβλήθηκαν από τους δεσμώτες τους στο βασανιστήριο του εικονικού πνιγμού, μετέδωσε η  εφημερίδα «Washington Post».

Πηγές που έχουν εργαστεί για την απελευθέρωση αυτών των ομήρων επιβεβαίωσαν την είδηση στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέροντας ότι τουλάχιστον ένας από τους ομήρους πέρασε το συγκεκριμένο φριχτό βασανιστήριο.

Διαβάστε επίσης:

Tζιχαντιστές εκτέλεσαν 250 Σύρους στρατιώτες, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014, 18:48

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης