Το Ισλαμικό Χαλιφάτο έθεσε σήμερα τα ξημερώματα υπό τον έλεγχό του μεγάλο τμήμα του στρατιωτικού αεροδρομίου της πόλης Ντέιρ αλ Ζορ στην ανατολική Συρία, όπου οι μάχες συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ντέιρ αλ Ζορ θεωρείται η μοναδική οδός ανεφοδιασμού για τις κυβερνητικές δυνάμεις στην ανατολική Συρία«Το Ισλαμικό Χαλιφάτο εξαπέλυσε μια επίθεση τα ξημερώματα, εισβάλλοντας σε κάποια σημεία του στρατιωτικού αεροδρομίου της Ντέιρ αλ Ζορ. Σφοδρές μάχες μαίνονται μεταξύ των τζιχαντιστών και των κυβερνητικών δυνάμεων που βρίσκονται στο αεροδρόμιο αυτό» διευκρίνισε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ράχμαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
«Η επιχείρηση του Ισλαμικού Χαλιφάτου ξεκίνησε με μια επίθεση αυτοκτονίας στην κεντρική είσοδο του αεροδρομίου και με σφοδρούς βομβαρδισμούς των θέσεων του στρατού. Παράλληλα οι τζιχαντιστές κατέλαβαν τη βάση μιας μονάδας του στρατού που βρίσκεται σε γειτονικό λόφο, νοτιοανατολικά του αεροδρομίου» πρόσθεσε ο ίδιος.

Το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ντέιρ αλ Ζορ

Το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ντέιρ αλ Ζορ θεωρείται η μοναδική οδός ανεφοδιασμού για τις κυβερνητικές δυνάμεις στην ανατολική Συρία. Παράλληλα, από εκεί ξεκινούν οι επιδρομές αεροπλάνων και ελικοπτέρων κατά θέσεων τζιχαντιστών και αντικαθεστωτικών.

«Η επίθεση του Ισλαμικού Χαλιφάτου για την κατάληψη του στρατιωτικού αεροδρομίου της Ντέιρ αλ Ζορ ξεκίνησε την Τετάρτη και μέχρι στιγμής τουλάχιστον 111 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και από τις δύο πλευρές: 60 τζιχαντιστές και 51 μέλη του συριακού στρατού και των συμμαχικών τους πολιτοφυλακών» εξήγησε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ράχμαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ισλαμικό Χαλιφάτο ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας Ντέιρ αλ Ζορ, που είναι πλούσια σε πετρέλαιο, όμως η μισή πρωτεύουσα εξακολουθεί να βρίσκεται στα χέρια των κυβερνητικών δυνάμεων. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο, σφοδρές συγκρούσεις μαίνονταν σήμερα το πρωί και στην πόλη Ντέιρ αλ Ζορ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης