Τη στιγμή που οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Χαλιφάτου σκορπούν τον θάνατο και τον τρόμο με τα αποτρόπαια εγκλήματά τους, ένα πρώην μέλος της εξτρεμιστικής οργάνωσης προτίθεται να αποκαλύψει έναντι χρημάτων την ταυτότητα του δημίου που εκτέλεσε τον Τζέιμς Φόλεϊ και τους υπόλοιπους Δυτικούς ομήρους.

Ο 20χρονος Τζουνάιντ Χουσεΐν ζητά χρήματα από την «Daily Mail» ώστε να δώσει στη δημοσιότητα το όνομα και τα στοιχεία του λεγόμενου «Jihadi John», ο οποίος καταγράφεται στα βίντεο που δόθηκαν στην κυκλοφορία να αποκεφαλίζει κρατουμένους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Χουσεΐν είχε φυλακιστεί για έξι μήνες το 2012, αφότου αποκάλυψε στο διαδίκτυο τη διεύθυνση και τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης του πρώην πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας Τόνι Μπλερ.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, ζήτησε το ποσό των 4.800 δολαρίων για να αποκαλύψει στους δημοσιογράφους το πραγματικό όνομα του εκτελεστή, ωστόσο η διεύθυνση του εντύπου υποστηρίζει πως δεν κατέβαλε το ποσό αυτό.

Παρ’ όλα αυτά, ο Χουσεΐν δήλωσε πως ο «Jihadi John» είναι αραβικής καταγωγής και έζησε στη Συρία για πολλά χρόνια, ενώ είπε ότι αν του καταβαλλόταν το ποσό που ζητούσε θα αποκάλυπτε το όνομα και τον παλιό λογαριασμό του νεαρού στο Twitter.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είπε, θα χρησιμοποιούσε τα χρήματα για να αποπληρώσει το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε για να μεταφέρει την οικογένειά του από την περιοχή Ράκα της Συρίας.

Βέβαια, οι βρετανικές αρχές έχουν δηλώσει ότι έχουν στη διάθεσή τους τα στοιχεία του δημίου που αποκεφάλισε δύο Αμερικανούς δημοσιογράφους και δύο Βρετανούς που προσέφεραν ανθρωπιστικό έργο στη Συρία.

Διαβάστε επίσης: Τζιχαντιστές εκτελούν δίχως έλεος
Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 2 Νοεμβρίου 2014, 17:39

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης