«Η Ευρώπη και η Βρετανία θα πρέπει να προσφέρουν άσυλο σε εκείνους που πραγματικά εγκαταλείπουν τις χώρες τους επειδή εκεί υφίστανται διώξεις. Ωστόσο, θα πρέπει ταυτόχρονα να αυξήσουν την παροχή βοήθειας και να πατάξουν τις οργανώσεις δουλεμπόρων προκειμένου να αντιμετωπιστεί η μεταναστευτική κρίση» τόνισε σε δηλώσεις του στο Reuters ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας.

«Είναι απόλυτα σαφές ότι χρειαζόμαστε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στην Ευρώπη. Ναι, θα πρέπει να προσφέρουμε άσυλο σε εκείνους που πραγματικά αντιμετωπίζουν διώξεις στις χώρες τους. Κράτη όπως η Βρετανία το έκαναν πάντα. Είμαστε μία από τις ιδρύτριες-χώρες του συστήματος χορήγησης ασύλου. Θα δεχτούμε, όπως ανακοίνωσε κι ο πρωθυπουργός (Κάμερον), χιλιάδες επιπλέον (πρόσφυγες)» είπε ο Τζoρτζ Όσμπορν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αλλά ταυτόχρονα, θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι φθάνει βοήθεια στους προσφυγικούς καταυλισμούς στα σύνορα. Πρέπει να πατάξουμε αυτές τις εγκληματικές συμμορίες που εμπορεύονται την ανθρώπινη δυστυχία και θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και σκοτώνουν ανθρώπους» πρόσθεσε ο Βρετανός αξιωματούχος στο περιθώριο της Συνόδου της G20 που πραγματοποιείται στην Τουρκία.

Παράλληλα, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη λήψη μέτρων για την επιστροφή της ειρήνης και της σταθερότητας στη Συρία.

«Η επίλυση της μεταναστευτικής κρίσης απαιτεί ακόμη την αντιμετώπιση της “σατανικής” διοίκησης του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ στη Συρία και της ένοπλης οργάνωσης Ισλαμικό Χαλιφάτο. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα από την πηγή του. Χρειαζόμαστε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για μία πιο σταθερή, ειρηνική Συρία. (Είναι) μία τεράστια πρόκληση φυσικά, αλλά απλά δεν μπορούμε να αφήνουμε να μαίνεται αυτή η κρίση. Πρέπει να εμπλακούμε σε αυτήν» ξεκαθάρισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης