Τζόρτζια: Εκτελέστηκε 47χρονη που είχε καταδικαστεί σε θάνατο

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015, 09:41
Τζόρτζια: Εκτελέστηκε 47χρονη που είχε καταδικαστεί σε θάνατο
Στην εκτέλεση μίας 47χρονης γυναίκας που είχε καταδικαστεί σε θάνατο προχώρησαν οι Αρχές στην Τζόρτζια των ΗΠΑ, παρά την ύστατη έκκληση για απονομή χάριτος που είχε κάνει ο πάπας Φραγκίσκος, πριν από πέντε ημέρες κατά την ομιλία του στο αμερικανικό Κογκρέσο, ο οποίος είχε ταχθεί σθεναρά κατά της θανατικής ποινής.

«Στις 00.21 ακολουθώντας τη διαταγή του δικαστηρίου, η Κέλι Γκισεντέινερ εκτελέστηκε σύμφωνα με τον νόμο. Έκανε μια τελευταία δήλωση και ζήτησε να προσευχηθεί» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Γκουέντολιν Χόγκαν, εκπρόσωπος του σωφρονιστικού συστήματος της πολιτείας της Τζόρτζια.

Η 47χρονη γυναίκα πέθανε με θανατηφόρα ένεση και έγινε η πρώτη γυναίκα που εκτελείται από το 1945 στην πολιτεία αυτή των νοτιοανατολικών Ηνωμένων Πολιτειών.

Είχε καταδικαστεί για συνωμοσία με τον εραστή της, με σκοπό τη δολοφονία του συζύγου της, ένα έγκλημα που διαπράχθηκε το 1997.

Η εκτέλεση, που αρχικά είχε προβλεφθεί να γίνει στις 19.00 τοπική ώρα το απόγευμα της Τρίτης, μετατέθηκε για αργά το βράδυ.

Οι δικηγόροι της είχαν προσπαθήσει μέχρι και την τελευταία στιγμή να αναβάλουν την εκτέλεσή της αξιοποιώντας όλα τα δικαστικά μέσα: προσέφυγαν σε ομοσπονδιακό εφετείο, στο Ανώτατο Δικαστήριο της Τζόρτζια και στο εθνικό Ανώτατο Δικαστήριο που συνήλθαν εκτάκτως και αρνήθηκαν να δώσουν μια τελευταία αναβολή στην Κέλι Γκισεντέινερ.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015, 09:53