Στην παροχή πακέτου βοήθειας για 2,6 εκατ. Παιδιά της Συρίας, που βρίσκονται στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή θα προχωρήσει η UNICEF. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ή έμφαση θα δοθεί στα παιδιά που επλήγησαν περισσότερο, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που εκτοπίστηκαν και όσων ζουν σε δύσβατες περιοχές, ή σε άτυπους καταυλισμούς και σκηνές.

Σε εξέλιξη βρίσκονται, εντωμεταξύ, οι διαδικασίες στο εσωτερικό της Συρίας, για την παροχή υποστήριξης σε παιδιά ενόψει του χειμώνα, όπως διανομή ρούχων, κουβερτών και θερμαντικών συστημάτων συμπεριλαμβανομένης της διανομής κουπονιών σε οικογένειες για την κάλυψη των χειμερινών αναγκών τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπρόσθετα, μέσω των των πρωτοβουλιών διασυνοριακής συνεργασίας θα προσεγγιστούν παιδιά από την Τουρκία και την Ιορδανία.

Η οικονομική βοήθεια και τα κουπόνια αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της ανταπόκρισης, από πλευράς UNICEF, ενόψει του χειμώνα προς την Τουρκία, το Λίβανο, το Ιράκ και την Ιορδανία.

Η συγκεκριμένη υποστήριξη συνοδεύει τα εν εξελίξει προγράμματα στους τομείς της υγείας, της εκπαίδευσης, της ύδρευσης, της αποχέτευσης και της προστασίας που παρέχονται στα εκατομμύρια των παιδιών της ευρύτερης περιοχής, ενώ ξεκίνησε και πρόγραμμα για τη διανομή εκπτωτικών κουπονιών σε οικογένειες με παιδιά έως και 15 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης