Ο Kim Jong-un έχει πολλά στο κεφάλι του. Το βάρος της ευθύνης είναι μεγάλο καθώς καλείται να βγάλει… «ασπροπρόσωπους» τους υποστηρικτές του πατέρα του, Kim Jong-il, τον οποίο και διαδέχτηκε στην εξουσία ύστερα από τον θάνατό του τελευταίου, τον περασμένο Δεκέμβριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Μέχρι στιγμής, αυτό που φαίνεται να τον διαφοροποιεί από τον προκάτοχό του είναι η προσπάθεια για μεγαλύτερη εξωστρέφεια. Λίγες ημέρες μετά την αποτυχημένη απόπειρα εκτόξευσης ενός βαλλιστικού πυραύλου, που θα μετέφερε μετεωρολογικό δορυφόρο στο Διάστημα, τον περασμένο Απρίλιο, ο Kim Jong-un δε δίστασε να πραγματοποιήσει ομιλία που ξεπέρασε τα 15 λεπτά, κίνηση πρωτόγνωρη για το καθεστώς της Β. Κορέας.

Ενδεικτικό της κατάστασης που είχε διαμορφωθεί στο παρελθόν, όσον αφορά στον τρόπο προώθησης της εικόνας του πατέρα του, αποτελεί το γεγονός πως ακόμα και τα ταξίδια του στην Κίνα με το «περίφημο» τρένο, ανακοινώνονταν πάντα μετά την επιστροφή του στην Πιονγκγιάνγκ.

Όλα αυτά όμως φαίνεται να ανήκουν στο παρελθόν, με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη να δείχνει περισσότερο κοινωνικός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε την Κυριακή πλάνα από την επίσκεψη του Kim Jong-un σε Ζωολογικό Κήπο της πρωτεύουσας. Ο «Ανώτατος Ηγέτης» της ασιατικής χώρας εμφανίζεται να παρατηρεί διάφορα άγρια ζώα και να μιλά με τους υπεύθυνους των εγκαταστάσεων. Φορώντας το «κλασσικό» μαύρο σακάκι και έχοντας στο κεφάλι ένα καπέλο, δε σταματά να χαμογελάει και να δείχνει πως βρίσκεται μέσα σε μια «χαλαρή» ατμόσφαιρα.

Σύμφωνα με το Reuters, στη διάρκεια της περιήγησής του φαίνεται να μην υπάρχουν άλλοι επισκέπτες τριγύρω. Διεθνείς αναλυτές εκτιμούν ότι τα πλάνα αυτά εντάσσονται στις προσπάθειες του καθεστώτος να αυξήσουν τη δημοτικότητα του νέου ηγέτη, ο οποίος συνεχίζει να δημιουργεί ερωτηματικά σχετικά με το κατά πόσο μπορεί να ανταποκριθεί στις ευθύνες της διακυβέρνησης, κυρίως λόγω του νεαρού της ηλικίας του.

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Έκαψαν πορτραίτο του ηγέτη της Β. Κορέας, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012, 02:46
Νέοι τιμητικοί τίτλοι για τον ηγέτη της Β. Κορέας, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 12 Απριλίου 2012, 06:21

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης