Β. Κορέα: Επέτειος από την εκεχειρία με τον Νότο

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 27 Ιουλίου 2013, 06:36
Β. Κορέα: Επέτειος από την εκεχειρία με τον Νότο
Οι δυνάμεις της Βορείου Κορέας πραγματοποίησαν σήμερα μία μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση σήμερα το πρωΐ, παρουσία του ηγέτη της χώρας Κιμ Τζονγκ Ουν και του Κινέζου αντιπροέδρου Λι Γιουαντσάο, στα πλαίσια των εορτασμών για την 60η επέτειο της εκεχειρίας με τη Νότιο Κορέα, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Χιλιάδες οπλίτες ξεκίνησαν να παρελαύνουν στη μεγάλη πλατεία Κιμ Ιλ Σουνγκ στην Πιονγκγιάνγκ με την ευκαιρία των εορτασμών για την εκεχειρία της 27ης Ιουλίου 1953, με την οποία ετέθη τέλος στη σύρραξη στην Κορεατική χερσόνησο.

Οι χιλιάδες στρατιωτικοί και οι πολυάριθμοι θεατές ανέκραξαν «θα προστατεύσουμε τον Κιμ Τζονγκ Ουν με τις ζωές μας» όταν ο νεαρός ηγέτης εμφανίσθηκε στο βάθρο των επισήμων, πλαισιωμένος από τους ανώτατους στρατιωτικούς διοικητές του κυβερνώντος κόμματος.

Το θέαμα ξεκίνησε με τους χιλιάδες οπλίτες των πεζοπόρων τμημάτων να παρελαύνουν με ρυθμικό βήμα υπό τους ήχους των στρατιωτικών εμβατηρίων.

Ο Κιμ, ντυμένος με σκούρο κοστούμι τύπου Μάο περπάτησε έως το βάθρο των επισήμων πάνω σε ένα κόκκινο χαλί, ενώ η φρουρά παρουσίασε όπλα υπό τους ήχους της στρατιωτικής μουσικής.

Με φόντο τους νεφοσκεπείς ουρανούς της πρωτεύουσας είχαν απλωθεί πλατιές επιγραφές και μπαλόνια, ενώ η πλατεία ήταν στολισμένη με μεγάλες νοτιοκορεατικές σημαίες.

Πηγή: ΑΠΕ
Επιμέλεια: Γεωργία Μανώλη

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 27 Ιουλίου 2013, 06:36