Την επισήμανση ότι, για την κρίση χρέους επί μέρους χωρών της Ευρωζώνης, δεν υπάρχει ενιαία εξήγηση και δεν μπορούν να αξιολογηθούν το ίδιο όλα τα κράτη έκανε σε σημερινή συνέντευξή της στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βιβιάν Ρέντινγκ, διευκρινίζοντας πως στην Ελλάδα υπάρχει μια κρίση της λειτουργίας του κράτους, ενώ στην Ιταλία μια κυβερνητική κρίση.

Ταυτόχρονα, η κα Ρέντινγκ πρόσθεσε πως όχι μόνον στην Ελλάδα και στην Ιταλία, αλλά σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης υπάρχουν, είτε λιγότερο είτε περισσότερο, δύσκολα προβλήματα, τα οποία πρέπει να επιλυθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απορρίπτοντας τη σχετική κριτική, τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε αντιδράσει έγκαιρα στην κρίση, όμως οι κυβερνήσεις μεγάλων χωρών καθυστέρησαν να αντιδράσουν, όπως ήταν επίσης εκείνες που αρχικά δεν ήθελαν να ακούσουν για μια ευρωπαϊκή οικονομική κυβέρνηση.

Τις βάσεις για μια τέτοια κοινή οικονομική κυβέρνηση, όπως είπε, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις είχε θέσει, ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2010, όμως την μπλοκάρισαν οι κυβερνήσεις μεγάλων χωρών.

Χρειάστηκε να περάσει ένας ολόκληρος χρόνος και μια κρίση χρέους, τόνισε η αντιπρόεδρος της Επιτροπής, μέχρις ότου οι μεγαλύτερες αυτές χώρες να διακόψουν το μπλοκάρισμα και να αναγνωρίσουν, μόλις φέτος τον Αύγουστο, ότι η Ευρώπη χρειάζεται μια τέτοια κοινή οικονομική κυβέρνηση και να εγκαταλείψουν την έως τότε άποψη, πως μπορούν μόνες τους να συνεχίζουν την πολιτική τους, κάτι που, όμως, όπως αποδείχθηκε τώρα, δεν λειτουργεί πλέον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης