Ιράκ: Προειδοποιήσεις για την αγορά πετρελαίου από το Ιρακινό Κουρδιστάν

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014, 02:12
Ιράκ: Προειδοποιήσεις για την αγορά πετρελαίου από το Ιρακινό Κουρδιστάν
Η κυβέρνηση του Ιράκ προειδοποίησε την Τρίτη τις εταιρείες που σχεδιάζουν να αγοράσουν «λαθραίο» πετρέλαιο από το Κουρδιστάν ότι θα φροντίσει να κατασχεθούν τα φορτία αυτά.

Η προειδοποίηση αυτή έρχεται έπειτα από την απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου που δικαίωσε τη Βαγδάτη διατάζοντας την κατάσχεση ενός εκατομμυρίου βαρελιών αργού από τάνκερ αγκυροβολημένο στα ανοιχτά του Τέξας.

«Το υπουργείο θα συνεχίσει να κυνηγά τα φορτία αυτά στο μέλλον, προσάγοντας στα δικαστήρια τους αγοραστές και κατάσχοντας τα προς πώληση φορτία», διεμήνυσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Πετρελαίου του Ιράκ Ασίμ Τζιχάντ.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Επιτροπής Ενέργειας του κοινοβουλίου του Ιρακινού Κουρδιστάν υποστήριξε ότι η κουρδική κυβέρνηση έχει κάθε δικαίωμα να πουλάει και να εξάγει το πετρέλαιο, δεδομένου ότι η Βαγδάτη έχει περικόψει τον προϋπολογισμό της.

«H KRG (Κουρδική Περιφερειακή Κυβέρνηση) έχει το δικαίωμα να πουλάει πετρέλαιο εάν η Βαγδάτη συνεχίσει να περικόπτει τον προϋπολογισμό της, να αποστερεί τα προς το ζειν από το λαό της και να επιβάλλει εμπάργκο» είπε ο Σέρκο Τζάουντατ μιλώντας στο Reuters.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Θα κατάσχουν φορτίο πετρελαίου από το ιρακινό Κουρδιστάν
Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014, 21:22

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014, 02:12