Ποινικές διώξεις σε βάρος έξι αστυνομικών θα ασκήσει η εισαγγελία της Βαλτιμόρης για τον θάνατο του 25χρονου Φρέντι Γκρέι, που απεβίωσε μία εβδομάδα μετά τη βίαιη σύλληψή του. Σύμφωνα με την εισαγγελέα που ερευνά την υπόθεση, ο θάνατος του Γκρέι οφείλεται σε ανθρωποκτονία και οι διώξεις στρέφονται κατά των αστυνομικών που ενεπλάκησαν στη σύλληψή του.

Η εισαγγελέας Μέριλιν Μόσμπι παρουσίασε στον Τύπο το πόρισμα της έρευνας σχετικά με τον θάνατο, τη 19η Απριλίου, του νεαρού άνδρα, γεγονός που πυροδότησε διαδηλώσεις και ταραχές στη μεγαλύτερη πόλη του Μέριλαντ, στις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εισαγγελέας γνωστοποίησε ότι στους έξι αστυνομικούς, που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα την περασμένη εβδομάδα, θα απαγγελθεί μεταξύ άλλων η κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας. Οι Αρχές εξέδωσαν το πρωί της Παρασκευής εντάλματα σύλληψης, διευκρίνισε η ίδια.

Σύμφωνα με την έρευνα και τη νεκροψία, ο νεαρός άνδρας έχασε την ζωή τους από «τραυματισμό που απέβη μοιραίος, καθώς δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας κατά τη μεταφορά του με το βαν της αστυνομίας…».

Στον 25χρονο φορούσαν χειροπέδες, ενώ οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να τού προσφέρουν ιατρική βοήθεια, παρά το γεγονός ότι τους το ζήτησε ο ίδιος τουλάχιστον δύο φορές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Βαλτιμόρη αποτελεί θέατρο καθημερινών διαδηλώσεων -οι οποίες κατέληξαν σε ταραχές το βράδυ της Δευτέρας μετά την κηδεία του νεαρού- έπειτα από τη γνωστοποίηση του θανάτου του μετά το σοβαρό τραυματισμό που υπέστη στη σπονδυλική στήλη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης