Ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν -που εδώ και περισσότερες από εννέα ημέρες αμφισβητείται από την ευρεία κινητοποίηση στη χώρα του- κάλεσε σήμερα από τα Άδανα (νότια) τους οπαδούς του να δώσουν ένα μάθημα στους διαδηλωτές στις επόμενες δημοτικές εκλογές, τον Μάρτιο του 2014.

«Δεν απομένουν παρά επτά μήνες έως τις τοπικές εκλογές. Θέλω να δώσετε στους ανθρώπους αυτούς ένα πρώτο μάθημα, με δημοκρατικά μέσα, στις κάλπες» τόνισε σε ομιλία του που αναμεταδόθηκε απευθείας από τα τηλεοπτικά δίκτυα, ενώπιον χιλιάδων οπαδών του που τον επευφημούσαν στο αεροδρόμιο της πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ερντογάν επέδειξε για μια ακόμη φορά σκληρή στάση έναντι των διαδηλωτών που σε όλη τη χώρα ζητούν την παραίτηση του. «Είναι δειλοί σε τέτοιο σημείο, που βρίζουν τον πρωθυπουργό αυτής της χώρας» τόνισε, χρησιμοποιώντας τον όρο «βάνδαλοι» ή και «αναρχικοί» για να χαρακτηρίσει τους διαδηλωτές.

Ο επικεφαλής της ισλαμικής-συντηρητικής κυβέρνησης που κυβερνά τη χώρα για περισσότερο από δέκα χρόνια διαβεβαίωσε επίσης ότι στην κυβέρνησή του εκπροσωπούνται όλοι οι Τούρκοι, χωρίς διακρίσεις. «Είμαστε το κόμμα των 76 εκατομμυρίων κατοίκων της Τουρκίας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Ερντογάν θα παρευρεθεί στην τελετή εγκαινίων ενός αθλητικού κτιριακού συγκροτήματος στη γειτονική επαρχία της Μερσίνας, και θα επιστρέψει αργότερα την ίδια ημέρα στην Άγκυρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 
Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης