Η γαλλική δεξιά που υποστηρίζει τον πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, με βασικό εκπρόσωπο την Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP), ολοένα και χάνει έδαφος, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων που αφορούν στις τοπικές εκλογές στη Γαλλία, οι οποίες θα διεξαχθούν σε δύο γύρους, δηλαδή τις επόμενες δύο Κυριακές.

Σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου CSA, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται στην εφημερίδα Le Parisien, οι λίστες της δεξιάς συγκεντρώνουν το 27,5% των ψήφων για τον πρώτο γύρο. Το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS) και οι οικολόγοι, οι οποίοι θα συμμαχήσουν ανάμεσα στους δύο γύρους, εξασφαλίζουν το 29,5% και το 15% αντίστοιχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άλλη δημοσκόπηση, του ινστιτούτου TNS-Sofres Logica για τα France Televisions και τη Le Monde, δίνει 30% στο PS, 14% στους οικολόγους και 29% στη δεξιά.

Το Εθνικό Μέτωπο του Ζαν-Μαρί Λε Πεν εξασφαλίζει το 9,5% και το 8,5% αντίστοιχα στις δύο δημοσκοπήσεις.

Η γαλλική δεξιά έχει την πλειοψηφία στις 24 από τις 26 περιφέρειες της γαλλικής επικράτειας, συμπεριλαμβανομένων των υπερπόντιων εδαφών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις τοπικές εκλογές, η γαλλική αριστερά ευελπιστεί να κάνει «το μεγάλο χτύπημα», εξασφαλίζοντας τον έλεγχο του συνόλου των γαλλικών περιφερειών. Το αποτέλεσμα των εκλογών, που διεξάγονται εν μέσω της θητείας του Νικολά Σαρκοζί, κινδυνεύει να μετατραπεί σε ψήφο τιμωρίας εναντίον του, σύμφωνα με αναλυτές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης