Χαρακτηρίστηκαν σαν τα “τέρατα του Ουέλλιγκτον”.

Η συγκλονιστική υπόθεση της πολύμηνης κακοποίησης και βασανισμού έως θανάτου, ενός τρίχρονου κοριτσιού, από δύο αδέλφια, έκλεισε στη Νέα Ζηλανδία με την καταδίκη των υπαιτίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 19χρονος Γουαϊρόμου Κέρτις και ο 22χρονος Μάικλ Κέρτις, καταδικάστηκαν σε 17,5 χρόνια κάθειρξη για τη δολοφονία της τρίχρονης Νίκα Γκλάσι, η οποία πέθανε τον Αύγουστο του 2007, από εκτεταμένη εγκεφαλική βλάβη.

Οι νεαροί κρίθηκαν ένοχοι για το φόνο της τρίχρονης, την οποία ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου μετά από μήνες κακοποίησης.

Σύμφωνα με τις περιγραφές που έγιναν στο δικαστήριο, οι δύο νεαροί κρεμούσαν το παιδί από μια περιστροφική μηχανή για ρούχα, το άφηναν να περιστρέφεται με ταχύτητα, ενώ άλλες φορές το έβαζαν ακόμη και στο στεγνωτήριο ρούχων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μητέρα της μικρής, η 35χρονη Λίζα Κούκα, η οποία διατηρούσε δεσμό με τον Γουαϊρόμου Κέρτις, καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης εννέα ετών.

Το δικαστήριο την έκρινε ένοχη για ανθρωποκτονία, για αδυναμία να παράσχει τα απαραίτητα για τη ζωή του παιδιού και για αδυναμία να προστατεύσει το παιδί από τη βία.

Το δικαστήριο έκρινε ότι η Κούκα είχε επιλέξει να αγνοήσει τον κίνδυνο στον οποίο ήταν εκτεθειμένη η κόρη της, αφήνοντάς την στην προστασία των αδελφών.

Όπως έγινε γνωστό, το κοριτσάκι βρισκόταν σε κώμα επί 36 ώρες έχοντας δεχτεί επανειλημμένως κλωτσιές στο κεφάλι την ώρα που η μητέρα της και άλλα μέλη της οικογενείας της γιόρταζαν τα 21α γενέθλια του Μάικλ Κέρτις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης