Η ΕΕ, θα πρέπει να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό ζήτημα με “γενναιοδωρία, αλληλεγγύη και υπευθυνότητα”, δήλωσε ο βασιλιάς Φίλιππος της Ισπανίας, στην ομιλία του στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την Τετάρτη. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΚ Μάρτιν Σουλτς, τον καλωσόρισε λέγοντας ότι θα ήθελε “τα επόμενα χρόνια, η Ισπανία να συνεχίσει να συμβάλει με τις ιδέες της και το πάθος της, στην επιτυχία της Ευρώπης”.

Ο βασιλιάς Φίλιππος, τόνισε πόσο “υποφέρουν όσοι έρχονται στην Ευρώπη, προσπαθώντας να ξεφύγουν από τη βία και το φανατισμό” και υπογράμμισε ότι “εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες ψάχνουν στην ΕΕ την ελπίδα, καθώς την βλέπουν ως τη γη της ειρήνης, της ευημερίας και της δικαιοσύνης”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, πρόσθεσε ότι “αυτό το Κοινοβούλιο, μπορεί να υπολογίζει σε μια πιστή και υπεύθυνη, απέναντι στο ευρωπαϊκό δημιούργημα, Ισπανία. Σε μια ενωμένη Ισπανία, περήφανη για την πολυμορφία της και σε μια Ισπανία αλληλέγγυα, που σέβεται το κράτος δικαίου”.

Τέλος, δήλωσε ότι “η ηγεσία του ΕΚ προσφέρει ισχυρή ώθηση στην ενοποίηση της Ευρώπης. “Ας εμπιστευτούμε την Ευρώπη, ας εμπιστευτούμε τον εαυτό μας”, δήλωσε.

Με πληροφορίες από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Επιμέλεια: Χρήστος Μαζάνης 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης