«Μια απέραντη φυλακή είναι η Βόρεια Κορέα», όπως καταγγέλλει εμπειρογνώμονας του ΟΗΕ σε έκθεσή του, η οποία πρόκειται να συζητηθεί τη Δευτέρα στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του διεθνούς οργανισμού στη Γενεύη.

Στην έκθεση αυτή, ο Ταϊλανδός ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Βόρεια Κορέα κάνει λόγο για ένα «κράτος γενικευμένου τρόμου» στη χώρα αυτή, όπου ο λαός εκτίθεται σε «τρομακτικές καταχρήσεις εκ μέρους της αυταρχικής κομμουνιστικής εξουσίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ειδικός εισηγητής συνέταξε την έκθεσή του βάσει μαρτυριών ατόμων που κατάφεραν να διαφύγουν από τη Βόρεια Κορέα, καθώς το καθεστώς αρνήθηκε να συνεργασθεί μαζί του.

Ο Ταϊλανδός δικαστικός ζητά από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να αναλάβουν δράση, για να παταχθεί η ατιμωρησία της οποίας χαίρουν οι δράστες αυτών των κατάφωρων και γενικευμένων καταχρήσεων που είναι πιθανό να συνιστούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει.

Παράλληλα καλεί τις Αρχές της Πιονγκγιάνγκ να αποκαταστήσουν άμεσα ένα δίκαιο σύστημα διανομής τροφίμων στον πληθυσμό, να σταματήσουν τις εκτελέσεις και να θέσουν ένα τέλος στην άσκηση σωματικής βίας και στις παραβιάσεις των δικαιωμάτων των πολιτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης