Η επίθεση αυτοκτονίας που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 65 ανθρώπους στο Πακιστάν «ρίχνει μια ανησυχητική σκιά στη γιορτή του Πάσχα» και πλήττει «με φανατική βία τα μέλη της χριστιανικής μειονότητας», κατήγγειλε απόψε το Βατικανό.

Ο εκπρόσωπος του Βατικανού πατήρ Φεντερίκο Λομπάρντι δήλωσε ότι ο πάπας Φραγκίσκος ενημερώθηκε για «αυτή τη φρικτή σφαγή δεκάδων αθώων, η οποία ρίχνει μια σκιά θλίψης και αγωνίας στη γιορτή του Πάσχα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Για άλλη μια φορά το δολοφονικό μίσος πλήττει εκείνους τους ανθρώπους που έχουν τα λιγότερα μέσα για να αμυνθούν. Μαζί με τον πάπα, προσευχόμαστε για τα θύματα, στεκόμαστε στο πλευρό των τραυματιών, των οικογενειών που πλήττονται από βαθύτατη οδύνη, των μελών των χριστιανικών μειονοτήτων που για άλλη μια φορά πλήττονται από τη φανατική βία αλλά και στο πλευρό ολόκληρου του πακιστανικού λαού», τόνισε ο εκπρόσωπος.

Όπως είπε ο πάπας το πρωί «(…) ο Κύριος που σταυρώθηκε για εμάς και αναστήθηκε συνεχίζει να μας δίνει το θάρρος και την ελπίδα για να οικοδομήσουμε οδούς συμπόνιας, αλληλεγγύης, διαλόγου, δικαιοσύνης, συμφιλίωσης και ειρήνης».

Τουλάχιστον 65 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την επίθεση αυτοκτονίας σε ένα πάρκο της Λαχόρης, την ευθύνη για την οποία ανέλαβαν οι Ταλιμπάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Πάπας Φραγκίσκος: Μόνον ένα απεριόριστο έλεος μπορεί να μας σώσει

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης