Να προσφύγουν στην ψυχιατρική συστήνει ο Πάπας Φραγκίσκος στους γονείς που διαπιστώνουν ομοφυλοφιλικές τάσεις στο παιδί τους ήδη από την παιδική ηλικία.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες ενώ βρισκόταν στο αεροπλάνο με το οποίο επέστρεφε από την Ιρλανδία στη Ρώμη, ένας δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έλεγε σε γονείς που διαπιστώνουν τις ομοφυλοφιλικές τάσεις του παιδιού τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Θα τους έλεγα πρωτίστως να προσεύχονται, να μην καταδικάζουν, να έχουν διάλογο, να κατανοούν, να δίνουν μια θέση στον γιο ή την κόρη”, απάντησε ο Πάπας.

Την ίδια ώρα, ο Ποντίφικας σημείωσε ότι θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η ηλικία. “Όταν αυτό εκδηλώνεται ήδη από την παιδική ηλικία, υπάρχουν πολλά πράγματα να γίνουν μέσω της ψυχιατρικής, για να δει κανείς πώς είναι τα πράγματα. Είναι διαφορετικό όταν αυτό εκδηλώνεται έπειτα από 20 χρόνια”, πρόσθεσε ο Ποντίφικας.

“Δεν θα έλεγα ποτέ ότι η σιωπή είναι φάρμακο. Το να αγνοείς τον γιο ή την κόρη που έχει ομοφυλοφιλικές τάσεις είναι έλλειμμα πατρότητας ή μητρότητας”, κατέληξε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης