Βελγικό «ράπισμα» κατά Ερντογάν: Ψήφισμα κατά του ρόλου της Τουρκίας στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2020, 23:37
Βελγικό «ράπισμα» κατά Ερντογάν: Ψήφισμα κατά του ρόλου της Τουρκίας στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Το Βελγικό Κοινοβούλιο υιοθέτησε Ψήφισμα κατά του ρόλου της Τουρκίας στο θέμα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της γαλλόφωνης βελγικής εφημερίδας La Libre.

Με το ψήφισμα, το οποίο πέρασε σχεδόν ομόφωνα, ζητείται από την Τουρκία να σταματήσει να παρεμβαίνει στρατιωτικά στη σύγκρουση του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. και τονίζεται η ανάγκη για επανέναρξη των διπλωματικών προσπαθειών της Γαλλίας και των ΗΠΑ για αναζήτηση ειρηνικής και βιώσιμης λύσης στην περιοχή. Το γαλλόφωνο Εργατικό Κόμμα PTB απείχε της ψηφοφορίας.

Επιπλέον, το βελγικό Κοινοβούλιο απορρίπτει την επίσημη εκδοχή του Μπακού, σύμφωνα με το οποίο οι πολεμικές συγκρούσεις ξεκίνησαν στις 27 Σεπτεμβρίου λόγω εισβολής των Αρμενίων και καταδικάζεται η επανέναρξη των εχθροπραξιών από την πλευρά του Αζερμπαϊτζάν, καθώς και η “στρατιωτική επιθετικότητα που έχει τη στήριξη των τουρκικών Αρχών και ξένων μισθοφόρων”.

Τέλος, σύμφωνα με την εφημερίδα ζητείται η ανάληψη δράσης από την Ομάδα του Μινσκ, “του μόνου διεθνούς εξουσιοδοτημένου Σώματος για διευκόλυνση διαπραγματεύσεων με στόχο μία συνολική και βιώσιμη λύση στο θέμα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Επιπλέον στην ίδια συνεδρίαση απερρίφθη πρόταση του Peter De Roover, βουλευτή του φλαμανδικού εθνικιστικού N-VA για σύναψη διπλωματικών σχέσεων με την αυτοανακηρυχθείσα “Δημοκρατία του Ναγκόρνο-Καραμπάχ”.

Πηγή:hellasjournal.gr

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2020, 23:40