Στη θέσπιση νομοσχεδίου που απαγορεύει τις λεγόμενες «θεραπείες σεξουαλικής μεταστροφής» για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ θα προχωρήσει μέχρι το τέλους του έτους η κυβέρνηση του Βελγίου.

Συγκεκριμένα, το Βέλγιο σχεδιάζει να βελτιώσει την εικόνα του ως φιλική προς την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ χώρα, φέρνοντας νέο νόμο για την απαγόρευση των εν λόγω «θεραπειών», ο οποίος ήδη εφαρμόζεται σε Γαλλία, Γερμανία και Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υφυπουργός Ισότητας των Φύλων, Σάρα Σλιτς, θα παρουσιάσει την Παρασκευή στο υπουργικό συμβούλιο σχέδιο για την πλήρη διασφάλιση της προστασίας των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ στο Βέλγιο.

Οι «θεραπείες μεταστροφής» έχουν στόχο την αλλαγή σεξουαλικής κατεύθυνσης ή την ταυτότητα φύλου.

Προσεχώς θα απαγορευθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά την κατακραυγή που προκλήθηκε όταν η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα υπαναχωρήσει σε αυτή τη δέσμευση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το Γραφείο της Σάρα Σλιτς, το Βέλγιο συγκαταλέγεται σε 70 χώρες του κόσμου όπου εφαρμόζονται οι «θεραπείες» αυτές που «επιβάλλουν την ετεροσεξουαλικότητα» και είναι «αναποτελεσματικές και επικίνδυνες».

«Οι πρακτικές αυτές ξεκινούν από την ψυχοθεραπεία και τα ηλεκτροσόκ και φθάνουν στον ξυλοδαρμό και στον “διορθωτικό βιασμό”. Μπορούν να εφαρμοστούν σε ιατρικό, θρησκευτικό ή άλλο περιβάλλον, είτε μέσω συγγενών είτε ψευδοεπαγγελματιών, και έχουν τρομακτικές συνέπειες στα πρόσωπα επί των οποίων εφαρμόζονται», σύμφωνα με τις υπηρεσίες της υπουργού.

Φέτος η Γαλλία και η Ελλάδα θέσπισαν απαγορεύσεις εφαρμογής αυτών των «θεραπειών», μετά τη Μάλτα το 2016 και τη Γερμανία το 2020.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης