Βέλγιο: Για φόνο εξ αμελείας παραπέμπεται αστυνομικός που πυροβόλησε κοριτσάκι δύο ετών το 2018

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020, 21:11
Βέλγιο: Για φόνο εξ αμελείας παραπέμπεται αστυνομικός που πυροβόλησε κοριτσάκι δύο ετών το 2018

Για φόνο εξ αμελείας παραπέμπεται ένας Βέλγος αστυνομικός που είχε πυροβολήσει και τραυματίσει θανάσιμα ένα κοριτσάκι δύο ετών, κουρδικής καταγωγής το 2018, στη διάρκεια καταδίωξης, ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη ο συνήγορός του, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες των ΜΜΕ της χώρας.

«Παραπέμφθηκε με μία απλή συστημένη επιστολή που του ταχυδρομήθηκε τον Δεκέμβριο», τόνισε ο δικηγόρος Λοράν Κεν, ο οποίος στηλίτευσε το «ανώφελο» τούτο μέτρο.

«Εναπόκειται στον εισαγγελέα να το κάνει αυτό στην εισαγγελική του έγκληση», με την οποία τον παραπέμπει σε δίκη, τόνισε ο συνήγορος, πιθανολογώντας πως η δίκη αναμένεται να διεξαχθεί μέχρι τα τέλη του 2020.

Η εξέλιξη των συμβάντων που οδήγησαν στην παραπομπή ανάγονται στη νύκτα της 16-17ης Μαΐου 2018, όταν ένα φορτηγό που μετέφερε περίπου 30 παράτυπους μετανάστες προσπάθησε να διαφύγει από τους αστυνομικούς σε αυτοκινητόδρομο της Βαλλωνίας, νοτίως των Βρυξελλών.

Ένας από τους αστυνομικούς έβγαλε το όπλο του από το παράθυρο του περιπολικού και «σκόπευσε τα λάστιχα του οχήματος» για να το ακινητοποιήσει, σύμφωνα με την κατάθεσή του.

Όμως με μια απότομη κίνηση του τιμονιού από τον οδηγό του περιπολικού και συνάδελφό του, η βολή ερρίφθη πιο ψηλά προς την καμπίνα του οχήματος, όπου οι γονείς της Μάουντα την είχαν βάλει πίσω από τον οδηγό. Το κοριτσάκι δέχθηκε τη σφαίρα στο κεφάλι και εξέπνευσε μέσα στο ασθενοφόρο που τη μετέφερε στο νοσοκομείο.

Ο δράστης αστυνομικός, που ο συνήγορός του αναφέρει πως είναι «συντετριμμένος», αφέθηκε ελεύθερος, όμως κρατούνται άλλοι ύποπτοι στην υπόθεση αυτή: ο οδηγός του φορτηγού και ο διακινητής που φέρεται να επιβίβασε τους παράτυπους μετανάστες, Κούρδους από το Ιράκ, στο όχημα. Σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης, ο πρώτος εκδόθηκε στη Βρετανία τον περασμένο Απρίλιο κι ο δεύτερος στην Ολλανδία το περασμένο φθινόπωρο. Αμφότεροι είναι ιρακινής καταγωγής.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020, 21:11