Οι αεροπορικές συγκοινωνίες έχουν παραλύσει στο Βέλγιο εξαιτίας της αιφνιδιαστικής απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας της εταιρείας Skeyes (πρώην Belgocontrol), που εμποδίζει κάθε προσγείωση ή απογείωση μέχρι τις 13.00 τοπική ώρα.

Περί τις 80 πτήσεις από το διεθνές αεροδρόμιο των Βρυξελλών ακυρώθηκαν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Brussels Airport, της διαχειρίστριας εταιρείας του αεροδρομίου. Παράλληλα, έχουν επηρεασθεί τα αεροδρόμια του Σαρλερουά και της Λιέγης, σύμφωνα με την Eurocontrol , «αφού δεν υπάρχει έλεγχος εναερίου κυκλοφορίας κάτω των 42.500 ποδών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι βελγικές Αρχές εξέδωσαν ειδοποίηση σύμφωνα με την οποία ο εναέριος χώρος που τελεί υπό τη διαχείριση του κέντρου ελέγχου της ζώνης των Βρυξελλών είναι κλειστός από τις 09.30 μέχρι τις 13.00» ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Eurocontrol.

Αυτό έχει επιπτώσεις και στην κυκλοφορία των αεροπλάνων στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.

Η εταιρεία Skeyes πλήττεται εδώ και εβδομάδες από απεργιακές κινήσεις, με τα συνδικάτα να διαμαρτύρονται για έλλειψη προσωπικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις Αρχές του αεροδρομίου, οι ακυρώσεις πτήσεων στο διεθνές αεροδρόμιο των Βρυξελλών αφορούν κυρίως στις πτήσεις μέσων αποστάσεων, καθώς το αεροδρόμιο προσπαθεί να καθυστερήσει τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων που πραγματοποιούνται άπαξ ημερησίως.

Πέραν των 42.500 ποδών (7.500 μέτρων) τον έλεγχο του εναερίου χώρου έχει η Eurocontrol, που επιχειρεί από το Μάαστριχτ της Ολλανδίας και διαδέχεται την Skeyes στον έλεγχο του βελγικού εναερίου χώρου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης