Ο Νικολά Μπαρνιέ, ο γιος του επικεφαλής των διαπραγματευτών της Ε.Ε. για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής στις επερχόμενες εκλογές με το φιλελεύθερο κόμμα του πρωθυπουργού του Βελγίου Σαρλ Μισέλ.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Μεταρρυθμιστικό Κίνημα (MR) του Μισέλ, ο 33χρονος νομικός και πρώην μαθητής στο γαλλικό λύκειο των Βρυξελλών δηλώνει ότι δέχτηκε την πρόταση που του είχε κάνει ο πρωθυπουργός του Βελγίου «από τον Φεβρουάριο του 2018».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ιδέα να υπάρχει ένας ξένος υπήκοος (σ.σ.: της Γαλλίας) στο ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών προήλθε από τον πρωθυπουργό, με τη στήριξη του (Γάλλου) προέδρου Εμανουέλ Μακρόν» ανέφερε. «Βρίσκω αυτήν την καινοτομία σύγχρονη και θεωρώ ότι ανταποκρίνεται πλήρως στην ίδια την ουσία των ευρωεκλογών» πρόσθεσε.

Ο Νικολά Μπαρνιέ είναι κοινοβουλευτικός συνεργάτης, από το 2017, του 36χρονου βουλευτή του LREM Γκρεγκορί Μπεσόν-Μορό. Στη Γαλλία, το μικρό κεντροδεξιό κόμμα Agir, που στηρίζει τον Μακρόν, είχε προτείνει να είναι υποψήφιος ο Νικολά Μπαρνιέ στο ψηφοδέλτιο του προεδρικού κόμματος LREM, όμως παρά τις διαπραγματεύσεις δεν βρέθηκε εκλόγιμη θέση. Στο ψηφοδέλτιο του MR, επικεφαλής του οποίου είναι ο Βέλγος βουλευτής Ολιβιέ Σαστέλ, το όνομά του θα βρίσκεται στην τρίτη θέση. Στο απερχόμενο Ευρωκοινοβούλιο το MR έχει τρεις βουλευτές, σε σύνολο 21 για το Βέλγιο.

Ο Σαστέλ από τη μεριά του χαιρέτισε την υποψηφιότητα αυτή που «ενισχύει τους δεσμούς μας με τον Εμανουέλ Μακρόν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Νικολά Μπαρνιέ γνωρίζει πολύ καλά το Βέλγιο, αφού έζησε εκεί για χρόνια, καθώς ο πατέρας του ήταν επίτροπος δύο φορές (1999-2004 και 2009-14). «Το Βέλγιο είναι η δεύτερη πατρίδα μου, έχω πολλούς φίλους εδώ, έρχομαι κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο και θα μείνω εδώ» είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Le Soir».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης