Βέλγιο: Ο τζιχαντιστής Σαλάχ Αμπντεσλάμ δεν θα εμφανίζεται στο δικαστήριο

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου 2018, 16:39
Βέλγιο: Ο τζιχαντιστής Σαλάχ Αμπντεσλάμ δεν θα εμφανίζεται στο δικαστήριο
Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, το μοναδικό επιζών μέλος των τζιχαντιστών που πραγματοποίησαν τις επιθέσεις στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου 2015, ο οποίος δικάζεται από χθες στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο μιας άλλης υπόθεσης, γνωστοποίησε ότι δεν επιθυμεί να εμφανίζεται πλέον στη δίκη αυτή, ανακοίνωσε σήμερα το δικαστήριο της βελγικής πρωτεύουσας.

«Σας ενημερώνω ότι ο κύριος Σαλάχ Αμπντεσλάμ ενημέρωσε το δικαστήριο ότι δεν επιθυμεί να εμφανιστεί στη συνεδρίαση του δικαστηρίου αυτή την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου», ανέφερε σε ανακοίνωση ο Λικ Χενάρ, πρόεδρος του γαλλόφωνου πρωτοδικείου των Βρυξελλών, ο οποίος έχει επιφορτισθεί με την οργάνωση της συνεδρίασης του δικαστηρίου, που άρχισε χθες να δικάζει τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ και έναν συνεργό στη διαφυγή του, τον Σοφιάν Αγιάρι. Και οι δύο κατηγορούνται ότι πυροβόλησαν αστυνομικούς στις Βρυξέλλες στις 15 Μαρτίου 2016.

Χθες, κατά την έναρξη της δίκης, ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις και αψήφησε τη δικαιοσύνη στο όνομα του Αλλάχ. «Μαρτυρώ ότι δεν υπάρχει Θεός πέραν του Αλλάχ, ο Μωάμεθ είναι ο υπηρέτης του και ο προφήτης του», είπε.

«Δεν σας φοβάμαι, δεν φοβάμαι τους συμμάχους σας, τους συνεργάτες σας, έχω πίστη στον Αλλάχ και αυτό είναι όλο», είπε στο δικαστήριο.

Η ακροαματική διαδικασία διακόπηκε χθες το απόγευμα και θα επαναληφθεί την Πέμπτη με την αγόρευση των συνηγόρων υπεράσπισης.

Οι εισαγγελικές αρχές ζήτησαν να επιβληθεί και στους δύο κατηγορούμενους ποινή κάθειρξης 20 ετών.

Ο 28χρονος Σαλάχ Αμπντεσλάμ, Γάλλος μαροκινής καταγωγής, και ο 24χρονος Τυνήσιος Σοφιάν Αγιάρι κατηγορούνται για «απόπειρα δολοφονίας πολλών αστυνομικών» και «κατοχή απαγορευμένων όπλων», κατηγορίες που εντάσσονται και οι δύο «σε τρομοκρατικό πλαίσιο».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου 2018, 16:39