Οι βελγικές αρχές απήγγειλαν κατηγορίες σε έναν ακόμη ύποπτο για συμμετοχή στις επιθέσεις στο Παρίσι, μία ημέρα μετά την ευρεία αντιτρομοκρατική επιχείρηση που διεξήγαγαν, όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία.

«Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για συμμετοχή στις δραστηριότητες μιας τρομοκρατικής οργάνωσης και τη διάπραξη μιας τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι», επισήμανε η εισαγγελία, που προσέθεσε ότι ο ύποπτος έχει προφυλακιστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προς το παρόν δεν έχει δοθεί καμία επιπλέον πληροφορία σχετικά με την ταυτότητά του, ή τον ρόλο που είχε αναλάβει.

Πρόκειται για το τέταρτο πρόσωπο που συλλαμβάνεται στο Βέλγιο σε άμεση σχέση με τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στη γαλλική πρωτεύουσα, οι οποίες στοίχισαν την ζωή σε 130 ανθρώπους.

Η βελγική κυβέρνηση ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι διατηρεί το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής στο υψηλότερο βαθμό στην περιοχή των Βρυξελλών λόγω του κινδύνου να διαπραχθεί μια τρομοκρατική επίθεση, τον οποίο χαρακτηρίζει «σοβαρό και επικείμενο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άλλοι 15 άνθρωποι που προσήγαγαν οι αρχές το βράδυ της Κυριακής σε διάφορες κοινότητες των Βρυξελλών και του Σαρλερουά αφέθηκαν ελεύθεροι, ανακοίνωσε η εισαγγελία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης