«Βενετία» η Λωρίδα της Γάζας

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2013, 19:31
«Βενετία» η Λωρίδα της Γάζας
Περίπου 4.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους στο βόρειο τμήμα της Γάζας, καθώς ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν σαρώσει τις τελευταίες ημέρες ολόκληρες περιοχές.

Εκτεταμένες πλημμύρες έκαναν την πρόσβαση σε κατοικίες δυνατή μόνο με… βάρκα, ενώ αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως το ύψος του νερού ξεπερνούσε σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και τα δύο μέτρα.

Εκατοντάδες άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι μέσα στα σπίτια τους.

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας ανακοίνωσε ότι 100 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από την κακοκαιρία, ενώ αρκετά σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Ο Κρις Γκάνες, εκπρόσωπος της UNRWA -της υπηρεσίας του ΟΗΕ που φροντίζει για την τροφοδοσία των προσφυγικών καταυλισμών στα Παλαιστινιακά Εδάφη-, είπε ότι «ορισμένα σημεία έχουν μετατραπεί σε μια τεράστια λίμνη, με νερά ύψους δύο μέτρων που περιβάλλουν τα σπίτια».

«Χιλιάδες Παλαιστίνιοι μεταφέρονται σε καταφύγια», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση της Χαμάς, συνολικά 4.306 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε σχολεία και σε άλλα αυτοσχέδια καταφύγια τις τελευταίες τέσσερις ημέρες. Την Παρασκευή το Ισραήλ άνοιξε ένα από συνοριακά περάσματά του με τη Γάζα, προκειμένου να μεταφερθούν στην περιοχή καύσιμα και τέσσερα μηχανήματα άντλησης του νερού.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2013, 19:40