Βενετία: Κηδεύτηκε η 29χρονη Βαλέρια, θύμα της επίθεσης στο Μπατακλάν

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015, 13:58
Βενετία: Κηδεύτηκε η 29χρονη Βαλέρια, θύμα της επίθεσης στο Μπατακλάν
Η Βαλέρια Σολεζίν είναι ένα από τα 130 άτομα που έχασαν τη ζωή τους στην τρομοκρατική επίθεση στο θέατρο Μπατακλάν του Παρισιού.

Η Βενετία λέει το στερνό αντίο στην 29χρονη ιταλίδα κοινωνιολόγο στην πλατεία του Αγίου Μάρκου στη Βενετία, που είναι κατάμεστη από πολίτες, παρουσία και του ιταλού προέδρου της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματταρέλλα.

Το φέρετρο συνόδευσαν στην πλατεία γηραιοί γονδολιέρηδες, οι οποίοι το εναπόθεσαν στο έδαφος, κάνοντας, αμέσως μετά, τον σταυρό τους. Με σεβασμό στις επιθυμίες της οικογένειας, δεν πρόκειται για θρησκευτική τελετή. Συμμετέχουν, όμως, σε αυτή, ένας ιμάμης, ένας καθολικός παπάς και ένας ραβίνος, οι οποίοι πρόκειται να πάρουν τον λόγο.
«Δεν θέλω να μισήσω κανέναν. Θέλω να μιλήσω και να σταθώ στο πλευρό των οικογενειών που προσπαθούν να ξεπεράσουν τον πόνο για τον χαμό ενός αγαπημένου τους προσώπου, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Παρισιού», είπε πατέρας της Βαλέρια Σολεζίν.

«Δεν θέλω ούτε να απομονώσω την εικόνα της κόρης μου από την ζωή της στο Παρίσι, από την χαρά με την οποία ήθελε να προσμένει το μέλλον. Την αξιοπρέπειά μας την οφείλουμε σε όλες της κοπέλες, σαν την κόρη μας, που ζουν, μελετούν, και δεν παραδίδονται», πρόσθεσε ο Αλμπέρτο Σολεζίν.«Είμαστε εδώ σήμερα για να πούμε ότι η Βαλέρια δεν δολοφονήθηκε εξ ονόματος του Θεού μας, εξ ονόματος της θρησκείας μας, εξ ονόματός μας», δήλωσε ο πρόεδρος της ισλαμικής κοινότητας της Βενετίας, Μοχάμεντ Αμίν Αλ Αχντάμπ.
Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015, 14:57