Ανακοινώθηκε ο – κοινά αποδεκτός – υποψήφιος της αντιπολίτευσης που θα αντιμετωπίσει τον Νίκολας Μαδούρο στις προεδρικές εκλογές της Βενεζουέλας.

Όπως αναμενόταν, αυτός δεν είναι άλλος από τον Ενρίκε Καπρίλες Ραντόνσκι, στέλεχος του ενιαίου μπλοκ της αντιπολίτευσης, ο οποίος θα κοντραριστεί με τον εσωκομματικό διάδοχο του Ούγκο Τσάβες στις εκλογές που θα διεξαχθούν στη χώρα στις 14 Απριλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα παλέψω» δήλωσε ο Καπρίλες σε συνέντευξη Τύπου αναφερόμενος στην απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα. Απευθυνόμενος, δε, στον Μαδούρο, επεσήμανε ότι δεν πρόκειται να του δώσει «λευκή επιταγή» και συμπλήρωσε ότι, για να τον νικήσει, θα πρέπει να κατακτήσει την πλειοψηφία.

Σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις, τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Reuters, ο Μαδούρο φαίνεται να προηγείται με σημαντική διαφορά του υποψήφιου της ενιαίας κεντροαριστερής και κεντροδεξιάς αντιπολίτευσης.

Όπως όλα δείχνουν, η αντιπαράθεση οξύνεται, καθώς ο Καπρίλες κατηγόρησε το Σάββατο τον Νίκολας Μαδούρο «ότι χρησιμοποιεί το άψυχο σώμα του προέδρου για ψηφοθηρικούς λόγους», ενώ σε απάντησή του ο διάδοχος του εκλιπόντος Τσάβες εξαπέλυσε κατηγορίες για «ασύστολη διασπορά μίσους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Γεωργία Μανώλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης