Καταγγελία κατά των αρχών της Βενεζουέλας, οι οποίες στερούν από τον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης Λεοπόλντο Λόπεζ να δέχεται επισκέψεις στην στρατιωτική φυλακή όπου κρατείται, έκανε σήμερα στον Τύπο η σύζυγος του πολιτικού.

Η 36χρονη Λίλιαν Τιντόρι, δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ότι ο σύζυγός της δεν μπορεί να δεχτεί επισκέψεις για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες. Επιπλέον πρόσθεσε ότι η ίδια στερήθηκε την πρόσβαση χθες σε ένα δικαστήριο για την πρώτη ακρόαση του συζύγου της, κατά την οποία θα αποφασιστεί εάν ο Λόπεζ θα αποφυλακιστεί ή αν θα ξεκινήσει νέα δίκη εναντίον του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Ο Λεοπόλντο Λόπεζ δεν γίνεται να παραμείνει φυλακισμένος ούτε για μία ημέρα ακόμη. Πρέπει να είναι με την οικογένειά του. Το να διεκδικεί κάποιος την ειρήνη , την ευημερία και την πρόοδο της χώρας δεν είναι έγκλημα», δήλωσε η Τιντόρι.

Υπενθυμίζεται ότι ο Λόπεζ συνελήφθη τον περασμένο Φεβρουάριο ως φερόμενος διοργανωτής των αναταραχών και διαδηλώσεων κατά της κυβέρνησης του προέδρου Νικολά Μαδούρο, στα επεισόδια των οποίων έχασαν τη ζωή τους 41 άτομα. Ο ίδιος ο Λόπεζ είχε κάνει λόγο για ειρηνικές διαδηλώσεις που είναι συνταγματικά κατοχυρωμένες. 

Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης κρατείται στη στρατιωτική φυλακή Ramo Verde έξω από το Καράκας. Οι κατηγορίες τις οποίες αντιμετωπίζει είναι μεταξύ άλλων η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και η υποκίνηση σε εμπρησμό και υλικές ζημιές. Αν βρεθεί ένοχος αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 10 χρόνων. Η οικογένειά του χαρακτηρίζει το κατηγορητήριο «παράλογο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης