Οι δυνάμεις ασφαλείας και στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς της Βενεζουέλας προχώρησαν σε επιδρομή την Κυριακή σε συνοικία του Καράκας για να εκδιώξουν τους διαδηλωτές, οι οποίοι είχαν μετατρέψει την περιοχή σε ορμητήριο τους κατά τη διάρκεια των έξι εβδομάδων διαδηλώσεων εναντίον του προέδρου Νίκολας Μαδούρο.

Οι στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς έριξαν δακρυγόνα και χρησιμοποίησαν κανόνια νερού κατά των εκατοντάδων διαδηλωτών που πετούσαν πέτρες και βόμβες μολότοφ, πριν εγκαταλείψουν την πλατεία Αλταμίρα στις εύπορες ανατολικές συνοικίες του Καράκας. Οι στρατιώτες στη συνέχεια άρχισαν να απομακρύνουν τα οδοφράγματα που είχαν στήσει οι διαδηλωτές, κάνοντας πράξη την υπόσχεση του προέδρου Μαδούρο για εκκαθάριση και ανακατάληψη της πλατείας. «Θα συνεχίσουμε να ελευθερώνουμε τους χώρους από τους διαδηλωτές» είπε 51χρονος πρόεδρο της Βενεζουέλας μιλώντας σε οπαδούς του σε διαφορετικό μέρος του Καράκας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διαδηλωτές κατά του προέδρου Μαδούρο διαμαρτύρονται για σημαντικά ζητήματα της καθημερινότητας τους όπως η μεγάλη εγκληματικότητα και οι ελλείψεις σε βασικά αγαθά αλλά και για την παρουσία κουβανών συμβούλων στο στρατό της Βενεζουέλας και άλλους κρατικούς θεσμούς. Πριν από την εκκαθάριση της πλατείας Αλταμίρα από την Εθνική Φρουρά χιλιάδες διαδηλωτές βάδισαν προς την στρατιωτική αεροπορική βάση Καρλότα σε μια ακόμη διαδήλωση εναντίον της σοσιαλιστικής κυβέρνησης .
«Έχω περάσει πέντε ή έξι ώρες σε μια ουρά για να αγοράσω μόνο δύο πακέτα αλεύρι ή δύο μπουκάλια λάδι» δήλωσε ο συνταξιούχος Πέδρο Πέρεζ. «Επίσης, διαμαρτύρομαι για την ανασφάλεια και τα ψέματα της κυβέρνησης που φέρνει εδώ κουβανούς στρατιώτες … Είμαστε μια ακυβέρνητη χώρα , δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι» συμπλήρωσε.

Σε άλλη συγκέντρωση χιλιάδες υποστηρικτές της κυβέρνησης διαδήλωσαν ειρηνικά επίσης στο Καράκας. «Θα ενισχυθεί η αδελφοσύνη μεταξύ της Βενεζουέλας και της Κούβας λαών» ανέφερε ο Μαδούρο απαντώντας στα αντι-κουβανικά συνθήματα της αντιπολίτευσης. Η Βενεζουέλα προμηθεύει περισσότερο από 100.000 βαρέλια πετρέλαιο την ημέρα την Κούβα, η οποία σε αντάλλαγμα προσφέρει ιατρική βοήθεια εκπαιδευτική φροντίδα και αθλητική συνεργασία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΑΜΠ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης