Η αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας Ντέλσι Ροδρίγκες κατήγγειλε χθες Παρασκευή από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ότι η Κολομβία υποστηρίζει «μισθοφόρους» και «τρομοκράτες» που έχουν σκοπό να επιτεθούν στη χώρα της, την ημέρα που το Καράκας υπέστη μια βαριά διπλωματική ήττα.

Η Κολομβία «εκπαιδεύει μισθοφόρους για να επιτεθούν στη Βενεζουέλα», διαβεβαίωσε η Ροδρίγκες, επιμένοντας ότι υπάρχουν στρατόπεδα στην Κολομβία όπου εκπαιδεύονται «τρομοκράτες» για να εξαπολύσουν εφόδους στη χώρα της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Τετάρτη, ο πρόεδρος της Κολομβίας Ιβάν Ντούκε υποστήριξε από τη δική του πλευρά ότι το Καράκας υποστηρίζει παράνομες ένοπλες οργανώσεις και διακινητές ναρκωτικών στη χώρα του.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, η αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας επέσεισε φωτογραφίες και έγγραφα προς επίρρωση των καταγγελιών της, ειδικά για τη σύμπραξη μεταξύ του ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό και κολομβιάνικων συμμοριών που διακινούν ναρκωτικά.

Νωρίτερα χθες Παρασκευή στη Γενεύη, το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας ομάδας ειδικών που εντέλλεται να διενεργήσει έρευνα για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Βενεζουέλα από το 2014, πρωτοβουλία την οποία το Καράκας εξέλαβε ως «εχθρική» κίνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κρίση στη Βενεζουέλα κλιμακώθηκε φέτος, με τη σύγκρουση ανάμεσα στον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο και τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος και έχει αναγνωριστεί ως ο νόμιμος ηγέτης της χώρας από περίπου πενήντα κυβερνήσεις, με πρώτη αυτή των ΗΠΑ.

Η χώρα της Λατινικής Αμερικής συνεχίζει να βιώνει βαθιά οικονομική κρίση, που επιδεινώνεται από το εμπάργκο στο πετρέλαιο και τις οικονομικές κυρώσεις που επιβάλλει η Ουάσινγκτον, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να αναγκάσει τον σοσιαλιστή πρόεδρο Μαδούρο να εγκαταλείψει την εξουσία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης