Τραγική είναι η κατάσταση στη Βενεζουέλα, με τις ελλείψεις σε βασικά αγαθά να είναι καθημερινές, φέρνοντας σε απόγνωση τους κατοίκους οι οποίοι αδυνατούν να προμηθευτούν τα απαραίτητα. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση του προέδρου Νικολά Μαδούρο κάνει λόγο για «οικονομικό πόλεμο» που στόχο έχει την ανατροπή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ενδεικτικό της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στη χώρα αποτελεί η κατάληψη της μονάδας παραγωγής ειδών υγιεινής «Kimberly Clark» από την κυβέρνηση, λίγες ημέρες έπειτα από την απόφαση της διοίκησης να κατεβάσει ρολά επ’ αόριστον λόγω έλλειψης πρώτων υλών.
«Η Kimberly Clark θα συνεχίσει να παράγει για όλους τους πολίτες και βρίσκεται τώρα στα χέρια των εργαζομένων» τόνισε σε δηλώσεις του ο υπουργός Εργασίας Oswaldo Vera λίγο πριν υπογράψει την εντολή κατάληψής της μονάδας. Το υπουργείο ισχυρίζεται πως η «Kimberly Clark» παραβίασε τη νομοθεσία, κλείνοντας το εργοστάσιο και απολύοντας περισσότερους από 1.200 εργαζόμενους χωρίς να συμβουλευτεί την κυβέρνηση.

Οι χαμηλές πτήσεις του πετρελαίου σε συνδυασμό με την πρωτοφανή ξηρασία που έχει αποστραγγίσει τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια έχουν φέρει σε εξαιρετικά δεινή θέση τον Μαδούρο. Οι εισαγωγές τροφίμων και πρώτων υλών για τη βιομηχανία έχουν μειωθεί δραματικά, ρίχνοντας στα… τάρταρα τη δημοτικότητα του «συνεχιστή της πολιτικής του Ούγκο Τσάβες», την ώρα που η αντιπολίτευση κινεί τις διαδικασίες για δημοψήφισμα με θέμα την αποπομπή του από την εξουσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε μια προσπάθεια να επικρατήσει ηρεμία και τάξη, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας υπέγραψε διάταγμα, με το οποίο εξουσιοδοτεί τον στρατό να θέσει υπό τον έλεγχό του λιμάνια και μονάδες επεξεργασίας τροφίμων και φαρμάκων.

Διαβάστε επίσης:
Άνοιξε τα σύνορα η Κολομβία για να βοηθήσει τους εξαθλιωμένους πολίτες της Βενεζουέλας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης