Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε, το Σάββατο, ύστερα από ισχυρή έκρηξη σε διυλιστήριο στη Βενεζουέλα, μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Ο επίσημος αριθμός των νεκρών έχει φθάσει τους 48, με δεκάδες εργάτες να έχουν μεταφερθεί με εγκαύματα στα νοσοκομεία της περιοχής. Την ίδια στιγμή, τουλάχιστον 200 κατοικίες υπέστησαν ζημιές από το ωστικό κύμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το διυλιστήριο στο Αμουάι είναι το μεγαλύτερο της χώρας, με δυνατότητα παραγωγής 645.000 βαρελιών ημερησίως. Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Στρατού, την ίδια στιγμή που ο πρόεδρος της χώρας, Hugo Chavez, πραγματοποίησε την Κυριακή επίσκεψη στον τόπο της τραγωδίας, ξεκαθαρίζοντας ότι οι έρευνες για τις συνθήκες πρόκλησης του δυστυχήματος συνεχίζονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη διάρκεια της παραμονής του εκεί είχε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με εργαζομένους, ενώ δεν παρέλειψε να συμπαρασταθεί και στους συγγενείς των θυμάτων.

Δείτε το video…

Η έκρηξη προκάλεσε διακοπή των εργασιών στην εγκατάσταση και σύμφωνα με το Reuters, οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν εκ νέου την προσεχή Παρασκευή, είδηση που εφόσον επιβεβαιωθεί θα «ανακουφίσει» τις αγορές στις Η.Π.Α.. Το ατύχημα στο Αμουάι σε συνδυασμό με το επικείμενο πέρασμα του τυφώνα «Ισαάκ» από περιοχές της Φλόριντα και της Λουιζιάνα έχουν προκαλέσει άνοδο της βενζίνης στις Η.Π.Α., με τους οικονομικούς αναλυτές όμως να εκτιμούν ότι η κατάσταση θα αλλάξει πολύ σύντομα.

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Βενεζουέλα: Κλειστό το διυλιστήριο Αμουάι μέχρι να σβήσει η φωτιά, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012, 00:05

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης