Βενεζουέλα: Νεκροί 37 κρατούμενοι σε εξέγερση σε φυλακή

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017, 04:30
Βενεζουέλα: Νεκροί 37 κρατούμενοι σε εξέγερση σε φυλακή
Τριάντα επτά κρατούμενοι σκοτώθηκαν σε εξέγερση σε φυλακή στη νότια πολιτεία της Βενεζουέλας Αμασόνας, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η γενική εισαγγελία. Οι θάνατοι στο κρατικό σωφρονιστικό ίδρυμα ήταν αποτέλεσμα των συγκρούσεων μεταξύ των κρατουμένων και των αστυνομικών υπαλλήλων, εκ των οποίων 14 τραυματίστηκαν, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Σε ανάρτηση στο Twitter, ο κυβερνήτης της πολιτείας Λιμπόριο Γκουαρούλα επιβεβαίωσε ότι η «σφαγή» έγινε σε σωφρονιστικό ίδρυμα στην πόλη Πουέρτο Αγιακούτσο. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι θάνατοι ήταν αποτέλεσμα της επιχείρησης «των ειδικών δυνάμεων της FAN» ή των Εθνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι Αρχές ερευνούν την υπόθεση. Τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί πολλές αιματηρές εξεγέρσεις σε φυλακές στη χώρα. Τον Απρίλιο, τουλάχιστον 12 άτομα σκοτώθηκαν και άλλα 11 τραυματίστηκαν σε φυλακή σε ανατολική πολιτεία της χώρας, ενώ τον Ιανουάριο του 2013 οι συγκρούσεις μεταξύ κρατουμένων και σωφρονιστικών υπαλλήλων στη βορειοδυτική Βενεζουέλα είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 61 άτομα.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017, 04:30