Με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, Ρώσοι στρατιωτικοί συμμετέχουν στη Βενεζουέλα στην έρευνα για τον εντοπισμό μελών της παραστρατιωτικής δύναμης η οποία επιχείρησε να «εισβάλει» στη χώρα το περασμένο Σαββατοκύριακο, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι πληροφορίες αυτές προέρχονται από διαγραμμένα μηνύματα στο Twitter μιας στρατιωτικής διοίκησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τουλάχιστον οκτώ Ρώσοι, μέλη των ειδικών δυνάμεων, θα πετάξουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη κοντά στη Λα Γκουάιρα, στα βόρεια του Καράκας, σύμφωνα με ένα ρεπορτάζ του ενημερωτικού μέσου El Nacional. Στον ιστότοπό του, το El Nacional έχει αναρτήσει το screenshot ενός μηνύματος που, όπως λέει, διαγράφτηκε την Πέμπτη από τον λογαριασμό της στρατιωτικής διοίκησης που είναι γνωστή ως ZODI La Guaira.

Σε άλλη ανάρτηση, που συνοδευόταν από τη φωτογραφία ενός ελικοπτέρου, η ZODI La Guaira έγραφε ότι ένα αεροπλάνο έφτασε την Πέμπτη στο διεθνές αεροδρόμιο της χώρας και θα συμμετάσχει στην έρευνα. Και αυτό το μήνυμα έχει διαγραφεί.

Δεν είναι σαφές για ποιον λόγο σβήστηκαν τα μηνύματα, ούτε από πού προήλθε το αεροσκάφος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ZODI La Guaira με νεότερη ανάρτηση την Παρασκευή «διαψεύδει κατηγορηματικά την ανάμιξη του ρωσικού στρατού» και υποστηρίζει ότι οι πληροφορίες αυτές ήταν Fake News.

Μολονότι η εισβολή θεωρήθηκε ευρέως κατάφωρα αποτυχημένη, αφού οι Αρχές ανακοίνωσαν την περασμένη Κυριακή ότι την απέτρεψαν, οι οργανωτές της τις επόμενες ημέρες ανέφεραν ότι κάποια μέλη της δύναμης αυτής συνέχισαν να μάχονται. Ωστόσο, δεν υπάρχουν ενδείξεις για οποιαδήποτε στρατιωτική δράση της ομάδας αυτής από την περασμένη Κυριακή.

Νωρίτερα την Παρασκευή ο γενικός εισαγγελέας της Βενεζουέλας Τάρεκ Ουίλιαμ Σάαμπ ανακοίνωσε ότι έχουν συλληφθεί 31 ύποπτοι, μεταξύ των οποίων και δύο Αμερικανοί. Άλλοι οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης