Βενεζουέλα: Βολές κυβέρνησης για ψυχολογικό πόλεμο αντιπολίτευσης με αιχμή την υγεία του Τσάβες

Βενεζουέλα: Βολές κυβέρνησης για ψυχολογικό πόλεμο αντιπολίτευσης με αιχμή την υγεία του Τσάβες
Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας στηλίτευσε την Πέμπτη τη «χειραγώγηση» που επιχειρεί η αντιπολίτευση και τον «ψυχολογικό πόλεμο», που κατ’ αυτήν στόχο τους έχουν να «αποσταθεροποιήσουν» τη χώρα, τη στιγμή που ο πρόεδρος Ούγκο Τσάβες υπέστη «σοβαρή πνευμονική λοίμωξη», έπειτα από την επέμβαση για καρκίνο που υποβλήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου.

Οι δύο κυριότερες προσωπικότητες μετά τον Τσάβες της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης Ντιοσδάτο Καμπέγιο και ο αντιπρόεδρος Νίκολας Μαδούρο επανεμφανίσθηκαν στο Καράκας μετά την επίσκεψή τους στον κλινήρη πρόεδρο στην Κούβα.

Ενώπιον του φακού του τηλεοπτικού δικτύου VTV, ο Μαδούρο κατηγόρησε την αντιπολίτευση για προσπάθεια να υποσκάψει την εμπιστοσύνη που τρέφει ο κόσμος στο πρόσωπο του προέδρου, εναλλάσσοντας «ψεύδη και χειραγωγήσεις».

Λίγο αργότερα, ο υπουργός Πληροφόρησης Ερνέστο Βιγιέγας ανέγνωσε κυβερνητική ανακοίνωση, που προειδοποιούσε τον λαό της χώρας «για τον ψυχολογικό πόλεμο που ένα διακρατικό δίκτυο των μέσων ενημέρωσης έχει εξαπολύσει σχετικά με την ασθένεια του προέδρου, με απώτερο σκοπό να αποσταθεροποιήσουν» τη Βενεζουέλα και να θέσουν τέλος «στη σοσιαλιστική επανάσταση» που έχει ξεκινήσει ο Τσάβες.

Επιμέλεια: Σοφία Χρονοπούλου
Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2013, 07:20