Βερολίνο: «Κανένα πρόβλημα στη συνεργασία Μέρκελ - Σόιμπλε»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2015, 14:34
Βερολίνο: «Κανένα πρόβλημα στη συνεργασία Μέρκελ - Σόιμπλε»
Τις υποθέσεις ότι υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα στη συνεργασία της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ με τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απέρριψαν κατηγορηματικά οι εκπρόσωποι και των δύο.

«Η καγκελάριος συνεργάζεται με τον κ. Σόιμπλε θαυμάσια και σε πνεύμα απόλυτης εμπιστοσύνης, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την Ελλάδα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπός της Στέφεν Ζάιμπερτ και πρόσθεσε ότι οι δύο πολιτικοί βρίσκονται σε συχνή επαφή και στενή επικοινωνία.

Σε ό,τι αφορά στο γιατί ο κ. Σόιμπλε δεν συμμετείχε στην πενταμερή συνάντηση της περασμένης Δευτέρας, ο κ. Ζάιμπερτ διευκρίνισε ότι επρόκειτο για συνάντηση στο επίπεδο αρχηγών και σημείωσε ότι «δεν γίνεται όλοι να βρίσκονται σε όλες τις συναντήσεις», αλλά και ότι δεν είναι πάντα απαραίτητο να συμμετέχει κάποιος σε μια συνάντηση για να γνωρίζει τι συνέβη σε αυτήν τη συνάντηση».

Από τη μεριά του Υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Γιέγκερ ανέφερε ότι δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ των δύο και επισήμανε ότι ο κ. Σόιμπλε είχε ενημερωθεί από την καγκελαρία για τη συνάντηση της περασμένης Δευτέρας και είχε συζητήσει σχετικώς τόσο με την Κριστίν Λαγκάρντ όσο και με τον Μάριο Ντράγκι στη Δρέσδη.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2015, 14:39