Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ τάσσεται υπέρ της πρόθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αρχίσουν την 8η Ιουλίου οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις Ηνωμένες Πολιτείες για μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου, όπως δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπός της στο Βερολίνο.

«Η Επιτροπή θέλει να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις την 8η Ιουλίου. Και σε αυτό, η κυβέρνηση την υποστηρίζει. Θέλουμε αυτή τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου και θέλουμε επίσης να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις τώρα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγη ώρα νωρίτερα, το Παρίσι είχε εκφράσει την αντίθετη άποψη, καλώντας να υπάρξει μια προσωρινή αναβολή της έναρξης της διαδικασίας λόγω των καταγγελιών περί κατασκοπείας των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών σε βάρος ευρωπαϊκών θεσμών και κυβερνήσεων.

Η προσωρινή αναβολή αυτή της έναρξης των διαπραγματεύσεων για μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου θα μπορούσε να διαρκέσει δύο εβδομάδες, δήλωσε κυβερνητική εκπρόσωπος.

«Δεν τίθεται ζήτημα να σταματήσουν οι διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου», διευκρίνισε η Ναζάτ Βαλό-Μπελκασέμ, αναφερόμενη στις διαπραγματεύσεις ΕΕ-ΗΠΑ, οι οποίες αναμένεται να αρχίσουν την Δευτέρα στην Ουάσινγκτον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης