Πολλά χρόνια μετά τον θάνατό του, ο στρατηγός της Βρετανίας Field Marshal William Slim, που υπηρέτησε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και θεωρείτο από τους ικανότερους στις τάξεις του στρατού, κατηγορείται για κακοποίηση παιδιών.

Συγκεκριμένα, ο Slim κατηγορείται ότι την περίοδο που υπηρετούσε ως εκπρόσωπος της βασίλισσας της Αυστραλίας και όντας βετεράνος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου κακοποιούσε μαθητές ενός σχολείου της Αυστραλίας για μη προνομιούχα παιδιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα ξεκίνησαν έπειτα από αγωγή που κατέθεσε ο Bob Stevens, παλιός μαθητής του σχολείου Fairbridge Farm, κοντά στην περιοχή Pinjarra της νοτιοδυτικής Αυστραλίας.

Ο Stevens περιγράφει με γλαφυρό τρόπο όσα φέρεται να βίωσε ως παιδί: «Επισκεπτόταν συχνά το σχολείο με τη Rolls Royce του και αμέσως μετά, χωρίς να το καταλάβουμε, βρισκόμασταν στα γόνατα, μέσα στο αυτοκίνητο, και εκείνος κατέβαζε το παντελόνι του».

Η υπόθεση, που έχει κάνει τον γύρο του κόσμου, αφορά την περίοδο 1953-1960, όταν ο Slim υπηρετούσε ως υποκόμης της Βασίλισσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας στο ΑΒC, ο Stevens ανέφερε: «Όσα έζησα στα χέρια αυτού του ανθρώπου με έχουν στοιχειώσει».

Ο Slim απεβίωσε τη δεκαετία του ’70, σε ηλικία 79 ετών. Η πλειονότητα των μαθητών του σχολείου Fairbridge Farm ήταν Άγγλοι μετανάστες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης